Ο ΓΔ κινείται στις 1.388,7 μονάδες με απώλειες 1,1% και τον τζίρο στα 11 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν διακινηθεί 3 εκατ. τεμάχια.
τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 1,8% στις 1.176 μονάδες, ο FTSE υποχωρεί στις 3.357 μονάδες με -1,34%, όπως και ο FTSEM των mid caps που βρίσκεται στις 2.243 μονάδες με -0,1%.
Η προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε με καλές προϋποθέσεις, με τον ΓΔ να κλείνει την Τρίτη στις 1.430 μονάδες, αλλά συνεχίστηκε με τριήμερο πτωτικό σερί υπό το -4,53% του τραπεζικού δείκτη, οδηγώντας την αγορά πίσω στο επίπεδο των 1.400 μονάδων.
Σήμερα, οι τράπεζες κινούνται όλες αρνητικά μετά τη νέα μείωση των τιμών στόχων από την Morgan Stanley, ενώ ο ΓΔ υποχωρεί ακόμα περισσότερο κάτω από τις 1.400 μονάδες.
Γενικότερα, όπως τονίζει ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance, η αγορά φαίνεται να είναι σε φάση συσσώρευσης και για να αλλάξει τάση χρειάζεται κατοχύρωση της ζώνης των 1.460 μονάδων. Η συσσώρευση διαρκεί 10 μήνες και οι επενδυτές φοβούνται μια επανάκαμψη στα 1.300 μονάδες.
Σύμφωνα με τον ίδιο, κρίσιμο είναι αν τίτλοι εκτός τραπεζών μπορούν να ενισχύσουν την αγορά. ΟΤΕ, ΔΕΗ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ φαίνεται να έχουν τέτοια δυνατότητα. Η ΔΕΗ ανακοίνωσε επενδυτική επίθεση άνω των 10 δισ. ευρώ για την επόμενη τριετία, προσελκύοντας νέους επενδυτές.
Σε τεχνικό επίπεδο, ο Ζαχαράκης αναφέρει ότι οι 1.432 μονάδες είναι το νέο stop στο short για τον ΓΔ, ενώ η κατοχύρωση των 1.400 μονάδων είναι σημαντική. Η ζώνη των 1.460 μονάδων αποτελεί καίριο σημείο.
Στη διεθνή αγορά, οι δείκτες στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ ξεκίνησαν επιφυλακτικά, με μικρό προβάδισμα για τους αγοραστές.
Στο ταμπλό, πτωτικά κινούνται οι συστημικές τράπεζες, με την Πειραιώς, Αlpha, Eurobank και Εθνική να υποχωρούν. Η ΕΥΔΑΠ προσφέρει κάποια στήριξη, ενώ η Coca Cola διατηρείται σταθερή.
Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, μόνο δύο τίτλοι είναι θετικοί, με την ΕΥΑΠΣ και ΟΛΠ, ενώ η Intralot και ΑΜΔΗΕ αντιμετωπίζουν πιέσεις.
Οι πωλητές επικρατούν στους ευρύτερους δείκτες.
συσχετισμούς στο ταμπλό, όπου 73 μετοχές κινούνται πτωτικά έναντι 27 ανοδικών.
πηγή capital.gr