Ακόμα πιο ηχηρό «όχι» στην τεκνοθεσία σε νέες δημοσκοπήσεις- Υπονομεύεται ο θεσμός της οικογένειας

0

Όσο επιμένει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το νομοσχέδιο με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία τόσο αυξάνεται η κατακραυγή της κοινής γνώμης αφού, τρεις νέες δημοσκοπήσεις εκφράζουν την πλήρη αντίθεση των πολιτών στο θέμα της τεκνοθεσίας κάνοντας λόγο για υπονόμευση του θεσμού της οικογένειας

Την πλήρη αντίθεσή τους εκφράζουν στην πλειονότητά τους οι πολίτες στο ενδεχόμενο της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, όπως προκύπτει από τρεις δημοσκοπήσεις που παρουσιάστηκαν απόψε.

Περίπου 6 με 7 στους 10 είναι κατηγορηματικά αντίθετοι στην πιθανότητα της τεκνοθεσίας, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις της GPO, της MRB και της METRON ANALYSIS.

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της GPO για τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, το 64,8% των ζευγαριών διαφωνούν με το δικαίωμα τα ομόφυλα ζευγάρια να υιοθετούν παιδιά στο πλαίσιο ενός πολιτικού γάμου.

Μάλιστα το 48,9% του πληθυσμού συμφωνεί ότι το δικαίωμα υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια υπονομεύει τον θεσμό της παραδοσιακής οικογένειας.

Στα ευρήματα της GPO για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, το 69,7% τάσσεται κατά ενώ μόνο το 28,2% συμφωνεί. Μάλιστα η πλειοψηφία των ερωτηθέντων το 78,7% τάσσεται κατά στο να μπορούν τα ομόφυλα ζευγάρια να υιοθετούν μέσω παρένθετης μητέρας

Ανάλογη είναι η εικόνα και στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το κεντρικό δελτίο του MEGA. Για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια η πλειοψηφία είναι κατά σε μεγάλο ποσοστό (69%).

Για την πορεία της χώρας το 60% απάντησε ότι πηγαίνει προς τη λάθος κατεύθυνση ενώ το 34% ότι πάει προς τη σωστή κατεύθυνση.

Τα πέντε σημαντικότερα προβλήματα της χώρας είναι πρώτα η ακρίβεια, η οικονομία, η ανεργία, η εγκληματικότητα και πέμπτο η ανασφάλεια και ανεπάρκεια της κυβέρνησης.

Για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα του πληθωρισμού η πλειοψηφία έχει μάλλον αρνητική άποψη για τη διαχείριση ενώ για την εγκληματικότητα το 77% έχει αρνητική εντύπωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.