Αλεξάνταρ Βούτσιτς: Οι ΗΠΑ θέλουν τους πόρους της Ρωσίας και αδιαφορούν για τις απώλειες

0

Κανείς δεν ενδιαφέρεται για μια άμεση κατάπαυση του πυρός, όπως προβλέπεται από το κινεζικό σχέδιο.

“Η Δύση ενδιαφέρεται για τα εδάφη της Ρωσίας και τους πλούσιους πόρους της και ενδιαφέρεται ελάχιστα για τις απώλειες τόσο μεταξύ Ουκρανών όσο και Ρώσων στη ζώνη σύγκρουσης.

Κανείς δεν ενδιαφέρεται για μια άμεση κατάπαυση του πυρός, όπως προβλέπεται από το κινεζικό σχέδιο.

Όλοι θέλουν την ήττα της αντίθετης πλευράς. Η Δύση ενδιαφέρεται ελάχιστα για το πόσοι Ουκρανοί πεθαίνουν, εφόσον οι άνθρωποι από τη Δύση δεν πεθαίνουν ή πεθαίνουν μόνο εθελοντές, επειδή η Ρωσία έχει πολύ πετρέλαιο, αέριο, φωσφορικά άλατα, χρυσό και ασήμι και ό,τι άλλο χρειάζονται», είπε σε συνέντευξή του στο TV Prva.

The West is fighting for Russia’s resources. Russia is fighting for its existence.

Serbian President Vučić:

“Nobody wants the immediate ceasefire provided for in the PRC plan. Everyone wants the other side to lose.

The West, as long as people from the West do not die,… pic.twitter.com/xKTodLkhzL

— Victor vicktop55 (@vicktop55) July 1, 2024

Επικαλέστηκε τις ιδέες που διατύπωσαν οι σκανδιναβικές χώρες, οι οποίες ισχυρίζονται ότι «η Ρωσία δεν αξίζει να έχει ένα τόσο τεράστιο έδαφος, το οποίο θα έπρεπε να είναι κοινό για όλους».

Ο Βούτσιτς είπε σε μια ομιλία του προς το σερβικό έθνος ότι αν και η Σερβία υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, δεν θα επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Ανακοίνωσε επίσης ότι το Βελιγράδι αναστέλλει τις ασκήσεις του στρατού και της αστυνομίας με όλους τους ξένους εταίρους.

Σημείωσε ότι η Σερβία θεωρεί τη Ρωσία και την Ουκρανία αδελφικά έθνη, λυπάται για όσα συμβαίνουν στην Ανατολική Ευρώπη και είναι έτοιμη να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.