Αμερικανική δύναμη ετοιμάζεται στην Χαβάη-Η Κίνα θεωρεί ως ευκαιρία λόγω Γάζας-Ουκρανίας μια αιφνιδιαστική επίθεση στην Ταϊβάν

Μεγάλη επανεκκίνηση στον πλανήτη ή παγκόσμια σύρραξη; Το μόνο απόλυτα σίγουρο είναι ότι αν ξεκινούσε μια πολεμική σύρραξη ΗΠΑ-Κίνας οι Τούρκοι θα ορμούσαν στο Αιγαίο για να υφαρπάξουν αυτά που θεωρούν ως δικά τους.

α στρατεύματα μας είναι έτοιμα να πολεμήσουν ανά πάσα στιγμή και μπορούν να συντρίψουν αποφασιστικά κάθε μορφή «ανεξαρτησίας της Ταϊβάν», είχαν δηλώσει Κινέζοι αξιωματούχοι  πριν κάποιο διάστημα.

Σήμερα δημοσιοποιήθηκε κινεζικό βίντεο μέσων κοινωνικής δικτύωσης ( όλα ελεγχόμενα από το Πεκίνο) όπου αναφέρεται : Οι πόλεμοι σε Γάζα, Ουκρανία παρουσιάζουν την κατάλληλη ευκαιρία για την Κίνα να καταλάβει την Ταϊβάν, αφού οι ΗΠΑ έχουν αλλού την προσοχή τους”.

Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες δηλώνουν εδώ και μήνες ότι οι Κινέζοι διεξάγουν στρατιωτικές ασκήσεις, ως πρόβα τζενεράλε για τον αποκλεισμό της Ταϊβάν εμποδίζοντας τη σε θαλάσσια και εναέρια κυκλοφορία, μια σημαντική στρατηγική επιλογή που μπορεί να ακολουθήσει ο κινεζικός στρατός σε περίπτωση που χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη για να καταλάβει την Ταϊβάν.

Η εμφάνιση του αεροπλανοφόρου Shandong στον Ειρηνικό Ωκεανό υποδηλώνει ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να αποτρέψει ξένους στρατιώτες από το να έρθουν να βοηθήσουν την Ταϊβάν, δήλωσε ο Han Gan-ming, ερευνητής στο Ινστιτούτο Εθνικής Άμυνας και Έρευνας Ασφάλειας που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση.

Η στρατιωτική παρενόχληση της Ταϊβάν από την Κίνα έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια με αεροπλάνα ή πλοία που αποστέλλονται προς το νησί σε σχεδόν καθημερινή βάση, με τους αριθμούς να αυξάνονται ως αντίδραση σε ευαίσθητες δραστηριότητες.

Η στρατιωτική δραστηριότητα έχει αυξηθεί κατακόρυφα εδώ και δύο μήνες, ενώ  κινεζικά μαχητικά αεροσκάφη του PLA πετούν τακτικά πάνω από τη μεσαία συνοριακή γραμμή.

Οι ειδικοί λένε ότι σκάφη του κινεζικού Πολεμικού Ναυτικού  πλέουν τακτικά στα νερά της βορειοανατολικής ακτής της Ταϊβάν.

Ο Στρατός των ΗΠΑ εκπαιδεύει ειδική δύναμη για σύγκρουση με την Κίνα

Ο στρατός των ΗΠΑ επιστρέφει στη ζούγκλα, με μια εκπαίδευση για μια πολύ διαφορετική απειλή, αναφέρουν οι NYT.

Μακριά από τις ερήμους της Μέσης Ανατολής, ο στρατός των ΗΠΑ δίνει οδηγίες στα στρατεύματα στη Χαβάη σχετικά με τις δεξιότητες που χρειάζονται για μια πιθανή σύγκρουση με την Κίνα.

Οι Αμερικανοί δίνουν τεράστια σημασία στο θέατρο επιχειρήσεων του Ειρηνικού για ευνόητους λόγους, ενώ η κόντρα τους με την Κίνα αφορά πλέον στην πρωτοκαθεδρία στον πλανήτη.

Ο κινεζικό γίγαντας κατέχει μεγάλο χρέος των ΗΠΑ, της ΕΕ, και ελέγχει σχεδόν το μεγαλύτερο μέρος της οικονομικής ζωής της Ασίας, όντως έτοιμος για εξόρμηση για νέες κατακτήσεις.

Η Ταϊβάν είναι ένα θέμα που πονάει τους Κινέζους κομμουνιστές από το 1950, και η χώρα αυτή πάντα είχε σχέδια ανακατάληψης αυτού του νησιού, αναμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία.

Με ανοικτά μέτωπα σε Περσικό Κόλπο, Ερυθρά θάλασσα, Ουκρανία, Γάζα, οι Κινέζοι θεωρούν ότι είναι η κατάλληλη περίοδο να αιφνιδιάσουν στην Ταϊβάν, και να κλείσουν μια παλιά υπόθεση που μετρά 73 χρόνια.

Το μόνο απόλυτα σίγουρο είναι ότι αν ξεκινούσε μια πολεμική σύρραξη ΗΠΑ-Κίνας οι Τούρκοι θα ορμούσαν στο Αιγαίο για να υφαρπάξουν αυτά που θεωρούν ως δικά τους, στα πλαίσια της νέας Οθωμανικής αυτοκρατορίας που ονειρεύονται.

Πηγή pentapostagma

Τα σχόλια είναι κλειστά.