Μπαράζ διαγραφών προαναγγέλλει το Μαξίμου στους «αντάρτες» του Μεταναστευτικού

Το Μαξίμου στρέφεται κατά των υποστηρικτών Σαμαρά.

 

Συνέπειες που οδηγούν ακόμα και στη διαγραφή για όσους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν ψηφίσουν τη ρύθμιση για το μεταναστευτικό σήμερα στη Βουλή προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Ερωτηθείς, δε, ειδικά για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τι θα σημαίνει τυχόν καταψήφιση από εκείνον της ρύθμισης, ο κ. Μαρινάκης απάντησε ότι «θα είναι μια έκφραση πρώην πρωθυπουργού ενώ πριν από λίγα 24ωρα είχαμε την ψήφιση του προϋπολογισμού που είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».

Όσον αφορά, δε, τις «γκρίνιες» ορισμένων βουλευτών και με αφορμή την κριτική από την αντιπολίτευση «επειδή ορισμένοι βουλευτές εξέφρασαν τις ενστάσεις τους», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «στη Νέα Δημοκρατία ακούγονται όλες οι απόψεις και προχωράει μπροστά. Σημασία έχει οι ενστάσεις να ακούγονται και να απαντώνται» προσθέτοντας ότι «στο τέλος της ημέρας θα ψηφίσουν τη διάταξη και αυτό μετράει».

Ειδικά για το περιεχόμενο της τροπολογίας ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι «απαντάει στις ανάγκες της κοινωνίας. Είναι μια βεβαίωση διαμονής υπό τον όρο της εργασίας. Η 3ετια είναι προϋπόθεση για να πάρει κάποιος την άδεια διαμονής. Όταν κάποιος έχει άδεια διαμονής για εργασία και δεν έχει εργασία τότε είναι de facto παράνομος και κινούνται οι σχετικές διαδικασίες».

«Αυτό που θέλει να κάνει η διάταξη είναι να καλύψει κάποιες ανάγκες για εργατικά χέρια αλλά de facto με προϋποθέσεις και όχι στο διηνεκές, όχι να έρθει, δηλαδή, αύριο κάποιος στην Ελλάδα να βρει δουλειά και να πάρει άδεια διαμονής» πρόσθεσε ο κ. Μαρινάκης απαντώντας ότι αν αλλάξει ο εργοδότης «θα προβλέπεται ρητά στη διάταξη τι θα ισχύει καθώς θα απαγορεύεται να γίνει καταχρηστικά».

Απαντώντας στο ερώτημα αν οι αντιδράσεις προκλήθηκαν από λάθος χειρισμούς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «πολλές φορές δημιουργούνται διαφωνίες από τίτλους. Υπήρξε εντύπωση για ελληνοποιήσεις και για αυτό υπήρξε επίκληση της δήλωσης μου. Η τροπολογία εισήχθη στην επιτροπή και τεκμηριώθηκε και όσα είπν Γεωργιάδης και Καιρίδης στα κανάλια είχαν ήδη ειπωθεί στην επιτροπή. Εγώ θεωρώ πιο συνετή στάση να προστατεύουμε την δημόσια ασφάλεια βάζοντας όρους και προστατεύοντας τα σύνορα»

ΠΗΓΗ: (protothema – eurokinissi)

Τα σχόλια είναι κλειστά.