Διχασμένη η Δύση για το θέμα της Ρωσίας! Προκαλεί η Γαλλία, κρίσιμες στιγμές στην Ευρώπη!

0

Τι συμβαίνει τις τελευταίες ώρες…

Αυξάνεται η πίεση προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, προκειμένου να επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει όπλα από την Δύση για να επιτεθεί σε περισσότερα ρωσικά εδάφη !

Η Δύση είναι διχασμένη σε αυτό το κομμάτι και ουδείς γνωρίζει τι τελικά θα αποφασιστεί!

Ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς αντιτίθεται στην παράδοση γερμανικών πυραύλων Taurus, που θα οδηγήσουν σε χτυπήματα πολύ βαθιά μέσα στην Ρωσίας και επιμένει πως πρέπει να βάλλονται μόνο στρατιωτικές εγκαταστάσεις εντός ρωσικού εδάφους, από τις οποίες εξαπολύονται επιθέσεις!

Αντίθετα, ο Εμανουέλ Μακρόν φέρεται, σύμφωνα με την Le Monde να θέλει να σχηματίσει έναν ευρωπαϊκό συνασπισμό στρατιωτικών εκπαιδευτών στην Ουκρανία, κάτι που θα οδηγήσει σε μία άνευ προηγουμένου κλιμάκωση με την Ρωσία, η οποία παραπέμπει στα πυρηνικά της! Τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα, αλλά η αποστολή Γάλλων και Ευρωπαίων εκπαιδευτών στην Ουκρανία μπορεί να είναι θέμα εβδομάδων ή και ημερών, τονίζεται. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Le Monde, οι γαλλικές αρχές επιδιώκουν πράγματι να συγκροτήσουν έναν συνασπισμό πρόθυμων χωρών για την εκπαίδευση των ουκρανικών δυνάμεων που πολιορκούνται από τον ρωσικό στρατό επί τόπου.

Το Κρεμλίνο αναφέρει πως «Η Δύση τροφοδοτεί τη νέα κλιμάκωση και πως όλα στο τέλος θα μπουν στην θέση τους»!

Οι πολιτικοί στην Δύση είναι διχασμένοι σχετικά με το να επιτρέψουν στο Κίεβο να χτυπήσει εδάφη έξω από το πεδίο της μάχης.

Ο επικεφαλής Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Μπορέλ λέει ότι ορισμένα από τα μέλη του μπλοκ θέλουν η Ουκρανία να αρχίσει να χτυπά την Ρωσία μαζικά με όπλα που έχουν στείλει, ενώ παραδέχεται ότι ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες αντιτίθενται στην κίνηση.

Δείτε τι ακριβώς συμβαίνει τις τελευταίες ώρες:

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.