Εγκαίνια Ι.Ν. Αγίας Τριάδας Hobart Tasmania

0
Ι.Ν. Αγίας Τριάδας Χόμπαρτ Τασμάνια, Τελετή Εγκαινίων 6 & 7 Ιουλίου 2024

Την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024 τελέσθηκαν τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίας τριάδας Χόμπαρτ της Τασμάνιας υπό του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακάριου συγχοροσταντούντων των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Σωζοπόλεως κ.Κυριακού και Χαριουπόλεως κ.Βαρθολομαίου. Το Σάββατο 6 Ιουλίου το απόγευμα τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός των Εγκαινίων προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Αρχιεπίσκοπου Αυστραλίας κ. Μακάριου, συγχοροσταντούντων των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων, Σωζοπόλεως κ. Κυριακού και Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίου. Στο Αναλόγιο έψαλαν ο πρωτοψάλτης Ευάγγελος Γκίκας και ο Ιωάννης Τριανταφυλλόπουλος που είχαν έρθει από την Ελλάδα και μάγεψαν με τις φωνές τους.

Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος υπογράφει στο κάλυμμα της Αγίας Τραπέζης.

Το πρωί της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στην συνέχεια τέλεσε την Ακολουθία των Εγκαινίων. Στην συνέχεια τελέσθηκε η πρώτη πανηγυρική Θεία Λειτουργία επι της εγκαινιασθείσης Αγίας Τράπεζας. Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Πανοσολογιώτστος Αρχιμανδρίτης, Ειρηναίος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και όλους όσους παρεβρέθηκαν στην τελετή των Εγκαινίων του Ιερού Ναού ενώ ο Αρχιεπίσκοπος εξήρε το έργο του Αρχιμανδρίτη Ειρηναίου που σε μικρό χρονικό διάστημα έκανε τόσα πολλά. Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος τίμησε τον Εμμανουήλ Δέλλα για τις υπηρεσίες του στην ενορία της Αγίας Τριάδας.

Ι.Ν. Αγίας Τριάδας Χόμπαρτ Τασμάνια, Τελετή Εγκαινίων 6 & 7 Ιουλίου 2024. Ιεροψάλτες Ευάγγελος Γκίκας & Ιωάννης Τριανταφυλλόπουλος.

Στην τελετή των Εγκαινίων του Ιερού Ναού μεταξύ άλλων παρεβρέθηκαν η Επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδας στην Τασμάνια κ. Αικατερίνη Σκαλίδη, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιος Τσουχαντάρης, η εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού της Τασμάνιας, Madeleine Ogilvie MP, η Κυβερνήτης της Τασμάνιας, Barbara Baker AC, ο Αρχιεπίσκοπος της Καθολικής εκκλησίας της Τασμάνιας, Julian Porteous, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Τασμανίας, Εμμανουήλ Καλυμνιός,  εκπρόσωποι άλλων κοινοτήτων καθώς και εκπρόσωποι από την Αγγλικανική εκκλησία.

Ι.Ν. Αγίας Τριάδας Χόμπαρτ Τασμάνια, Τελετή Εγκαινίων 6& 7 Ιουλίου 2024 Τα αποκαλυπτήρια της πλάκας έξωθεν του Ιερού Ναού.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος συνοδευόμενος από την Κυβερνήτη της Τασμάνιας Barbara Baker, έκανε τα αποκαλυπτήρια της εντετοιχισμένης μαρμάρινης μνημειακής πλάκας, στην είσοδο του Ιερού Ναού και κατόπιν συνοδευμόμενος από την βουλευτή Madeleine Ogilvie έκαναν τα αποκαλυπτήρια της ενετοιχισμένης πλάκας εντός του Ναού που είναι αφιερωμένη στην εικόνα της Παναγίας της Πορταΐτισσας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος.

Μετά το πέρας των εγκαινίων ο Πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος έδωσε δεξίωση σε γνωστό χώρο εκδηλώσεων όπου εκόπη και η τούρτα. Την εκδήλωση πλαισίωσε και χόρεψε συγκρότημα από αγόρια και κορίτσια κρητικής καταγωγής προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακάριου.  Στο τέλος της δεξίωσης ευχαρίστησε όλους έναν προς έναν ονομαστικά που πρόσφεραν στην Ενορία της Αγίας Τριάδας και ζήτησε από τους πιστούς να καλωσορίσουν τον νέο Ιερατικό Προιστάμενο του Ιερού Ναού π. Ανδρέα Ιωάννου. Στο τέλος όλοι συμφώνησαν και έδωσαν πολλά συγχαρητήρια στον Πανοσολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Ειρηναίο Κόϊκα για το έργο που επιτέλεσε στην εκκλησία της Τασμάνιας και για την άψογη οργάνωση των Εγκαινίων.

Η τουρτα
Κοπή τούρτας

Την τελετή των Εγκαινίων κάλυψε τηλεοπτικά η εκπομπή Καλησπέρα Μελβούρνη που μεταδίδεται στο κανάλι 31 κάθε Κυριακή στις 6:00 το βράδυ με τον Σωτήρη Σωτηρόπουλο και θα μεταδοθεί την Κυριακή 14 και 21 Ιουλίου 2024.

Ιερός Ναός Αγίας Τριάδας Χόμπαρτ Τασμάνια.

GreekNews24.Supports the Greek community.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.