Ελληνική κυβέρνηση τ’ ακούς; Η Τουρκία ξεκινάει πετρελαϊκές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο

0

Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση ασχολείται με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών η Τουρκία δια στόματος Υπουργών της είναι έτοιμη να θέσει σε πλήρη εφαρμογή το μνημόνιο που έχει συνάψει με την Λιβύη και ξεκινήσει πετρελαϊκές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας από την Τρίπολη, όπου βρέθηκε για τη Σύνοδο Κορυφής για την Ενέργεια και την Οικονομία της Λιβύης, εξέφρασε την πρόθεση της Άγκυρας να προχωρήσει σε πετρελαϊκές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο στη βάση των συμφωνιών της με την Τρίπολη.

«Στο πλαίσιο της συμφωνίας μας για τις ζώνες θαλάσσιας δικαιοδοσίας, θέλουμε να δραστηριοποιηθούμε στις θαλάσσιες περιοχές της Λιβύης. Δηλώσαμε ότι μέσω των δικών μας πλοίων μπορούμε να επιτύχουμε πολύ πιο οικονομικά, αποδοτικά και ταχύτερα αποτελέσματα. Την προσεχή περίοδο, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα στείλουμε μια ομάδα εδώ. Μπορούμε να δηλώσουμε ότι θα κάνουμε σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση με μια πιο εντατική τεχνική εργασία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, επισήμανε πως οι δραστηριότητές της Τουρκίας στον τομέα της ενέργειας απέκτησαν μεγάλη σημασία, ιδίως με τη συμφωνία για την οριοθέτηση της θαλάσσιας δικαιοδοσίας το 2019 και προσέθεσε πως «πέρυσι, δημιουργήσαμε ένα νομικό πλαίσιο συνεργασίας με ένα μνημόνιο κατανόησης στον τομέα των υδρογονανθράκων».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.