Γαλλία-Ισπανία 3-5 παρ. (3-3 κ.α): Η Ρόχα «λύγισε» τους διοργανωτές σε τελικό-θρίλερ και πήρε το χρυσό

0

Σε μία απολαυστική αναμέτρηση, η Ισπανία επικράτησε με 5-3 της Γαλλίας στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Οι Γάλλοι επέστρεψαν από το 1-3, αλλά «λύγισαν» στην παράταση.


Το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού κατέκτησε η Ισπανία, η οποία επικράτησε με 5-3 της διοργανώτριας Γαλλίας στον μεγάλο τελικό. Προηγήθηκαν οι Γάλλοι, αλλά οι Ισπανοί ξέσπασαν με τρία γκολ σε 10 λεπτά παίρνοντας τα ηνία της αναμέτρησης, προτού η Γαλλία χτυπήσει στο φινάλε στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί, τον τελευταίο λόγο είχε η Ισπανία που πέτυχε τέταρτο γκολ «ξεραίνοντας» την ομάδα του Τιερί Ανρί, προτού διαμορφωθεί το τελικό 5-3.

Το σκορ άνοιξε η Γαλλία μόλις στο 11ο λεπτό με το σουτ του Μιγιότ να αιφνιδιάζει τον Τένας και την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα.

Η Ισπανία απάντησε γρήγορα ισοφαρίζοντας με τον Φερμίν Λόπεθ 7 λεπτά αργότερα, με τον ίδιο παίκτη να φέρνει «τούμπα» το ματς στο 25′, με κοντινή προβολή. Αυτό ήταν το έκτο γκολ στη διοργάνωση για τον ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα, ο οποίος έτσι έκανε ρεκόρ για την Ισπανία στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Προτού καλά-καλά προλάβουν να συνέλθουν οι Γάλλοι, η Ρόχα βρήκε και τρίτο γκολ με την εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Μπαένα στο 28′.

Ωστόσο, η Γαλλία δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Προειδοποίησε στο 57′, με την κεφαλιά του Κονέ να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και να περνάει άουτ. Το γκολ ήρθε στο 78′, ο Αλκιούτς μείωσε με 3-2 για τους οικοδεσπότες, βάζοντας… φωτιά στα τελευταία λεπτά του ματς.

Το «δράμα» κορυφώθηκε στις καθυστερήσεις, όταν η Γαλλία κέρδισε πέναλτι. Ο Ματετά ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε κάνοντας το 3-3 και στέλνοντας τον τελικό στην παράταση.

Εκεί, η Ισπανία βρήκε ακόμη δύο γκολ με τον Καμέγιο. Αρχικά, έκανε το 4-3 με υποδειγματικό σκάψιμο της μπάλας και διαμόρφωσε το τελικό 5-3 στις καθυστερήσεις της παράτασης.

– Advertisement –

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.