Γάζα: Τουλάχιστον 37.834 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της εισβολής του Ισραήλ

0

Ο πόλεμος έχει προκαλέσει ανθρωπιστική καταστροφή στον μικρό παλαιστινιακό θύλακα των 2,4 εκατ. κατοίκων

Τουλάχιστον 37.834 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 86.858 έχουν τραυματιστεί από την έναρξη της εισβολής του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, μετά από την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου του 2023, όπως ανέφερε σε μία ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

Εχθές Παρασκευή 28 Ιουνίου, Ισραηλινοί στρατιώτες διεξήγαγαν με την υποστήριξη της αεροπορίας επιχειρήσεις εναντίον της Χαμάς στη πόλη της Γάζας ωθώντας δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να φύγουν για να γλιτώσουν τις ζωές τους.

Στα σύνορα Ισραήλ- Λιβάνου συνεχίστηκαν οι επιθέσεις της Χεζμπολάχ, συμμάχου της Χαμάς, εναντίον θέσεων του ισραηλινού στρατού, αλλά και οι επιθέσεις των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων εναντίον στόχων στον Λίβανο. Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε τον θάνατο τεσσάρων μαχητών της.

Η ευρεία στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας ξεκίνησε μετά την πρωτοφανή επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Οι φόβοι εξάπλωσης της σύγκρουσης στον Λίβανο εντάθηκαν μετά την κλιμάκωση της βίας στα σύνορα με το Ισραήλ και τις απειλές που εκτόξευσαν και οι δύο πλευρές.

Ο πόλεμος έχει προκαλέσει ανθρωπιστική καταστροφή στον μικρό παλαιστινιακό θύλακα των 2,4 εκατ. κατοίκων, που έχει αποκλειστεί εντελώς από τον έξω κόσμο από τις 9 Οκτωβρίου: υπάρχουν ελλείψεις σε νερό και τρόφιμα, τα περισσότερα νοσοκομεία είναι εκτός λειτουργίας, ολόκληρες συνοικίες έχουν καταστραφεί και 37.765 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της Χαμάς.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι διεξήγαγε επιχείρηση στη Σουζάιγια, στο ανατολικό τμήμα της πόλης της Γάζας, έπειτα από πληροφορίες για την «παρουσία τρομοκρατών και τρομοκρατικών υποδομών» στον τομέα. Στρατιώτες εισήλθαν στη συνοικία και στρατιωτικά αεροσκάφη στοχοθέτησαν «δεκάδες τρομοκρατικές θέσεις της Χαμάς».

Στήλες καπνού υψώθηκαν πάνω από τη Σουζάιγια έπειτα από τα αεροπορικά πλήγματα και τις ρίψεις όλμων, σύμφωνα με ανταποκριτή του AFP.

Η επιχείρηση ξεκίνησε την Πέμπτη, με πυρά πυροβολικού και ελικοπτέρων, καθώς και συγκρούσεις μεταξύ στρατιωτών και μαχητών.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.