Η Αλβανία αγοράζει drones και τεθωρακισμένα από την Τουρκία – Οι συμφωνίες που υπέγραψαν Ράμα-Ερντογάν

0

Επίσκεψη στην Άγκυρα πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, όπου και συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης, οι δυο άνδρες υπέγραψαν συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας.

Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι «Η συμφωνία που υπογράψαμε είναι η απόδειξη της βούλησής μας», ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι συμφωνήθηκε πώληση τόσο μη επανδρωμένων αεροσκαφών, όσο και τεθωρακισμένων οχημάτων.

«Η Τουρκία έχει επενδύσεις στην Αλβανία που φτάνουν τα 3.5 δισεκατομμύρια δολάρια με αποτέλεσμα να είναι ανάμεσα στους πέντε μεγάλους ξένους επενδυτές. Εξακόσιες τουρκικές εταιρείες απασχολούν 15.000 Αλβανούς πολίτες και έτσι συμβάλλουν στην οικονομία της χώρας. Έχουμε την επιθυμία να εμβαθύνουμε την συνεργασία μας στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας όπως και στον τομέα της άμυνας Η συμφωνία ‘στρατιωτικού πλαισίου’ που υπογράψαμε πριν από λίγο είναι η απτή απόδειξη αυτής της βούλησης μας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Από την πλευρά του ο Έντι Ράμα δήλωσε: «Ευχόμαστε να προχωρήσει γρήγορα το σχέδιο της λειτουργίας του παραρτήματος του Πολυτεχνείου της Κωνσταντινούπολης στα Τίρανα. Αυτό θα φέρει την τελειότητα της Τουρκίας στην Αλβανία, είναι ένα σημαντικό πανεπιστήμιο. Αναγνωρίζεται απο όλο τον κόσμο και θα δώσει την ευκαιρία σε πολλούς νέους από την Αλβανία και τις χώρες της περιοχής να σπουδάζουν εδώ. Υπήρξε συνεργασία στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας και αυτή τη συνεργασία μας θα την αναπτύξουμε περισσότερο».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.