Η Μπέλα Χαντίντ μηνύει την Adidas γιατί την απομάκρυνε από την καμπάνια παπουτσιού λόγω παλαιστινιακής καταγωγής!

0

Adidas ζητά συγγνώμη για «οποιαδήποτε αναστάτωση» η συμπερίληψη της Mπέλα Χαντίντ, ενός μοντέλου με παλαιστινιακή καταγωγή, σε διαφημίσεις για την επανακυκλοφορία των αθλητικών παπουτσιών της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972 στο Μόναχο.

Η Adidas επέλεξε την Χαντίντ ως το πρόσωπο της καμπάνιας SL72 που ξεκίνησε πρόσφατα, η οποία γιορτάζει την 52η επέτειο των Ολυμπιακών Αγώνων του Μονάχου με την αναβίωση του αθλητικού παπουτσιού της Adidas από τη δεκαετία του ’70. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1972 στο Μόναχο, ωστόσο, επισκιάστηκαν από μια τρομοκρατική επίθεση που άφησε 11 Ισραηλινούς αθλητές και έναν Γερμανό αστυνομικό νεκρούς στα χέρια μιας παλαιστινιακής τρομοκρατικής οργάνωσης εν μέσω της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης.

Η Χαντίντ, της οποίας ο πατέρας είναι Παλαιστίνιος, αυτοπροσδιορίζεται ως «περήφανη Παλαιστίνια». «Έχουμε επίγνωση ότι έχουν γίνει συνδέσεις με τραγικά ιστορικά γεγονότα – αν και αυτές είναι εντελώς ακούσιες – και ζητούμε συγγνώμη για οποιαδήποτε αναστάτωση ή στεναχώρια προκλήθηκε», ανέφερε η Adidas σε δήλωσή της στην USA TODAY Sports την Πέμπτη. «Ως αποτέλεσμα, αναθεωρούμε το υπόλοιπο της καμπάνιας. Πιστεύουμε στον αθλητισμό ως ενωτική δύναμη σε όλο τον κόσμο και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας να υπερασπιζόμαστε τη διαφορετικότητα και την ισότητα σε ό,τι κάνουμε».

Η Μπέλα Χαντίντ προσέλαβε νομική ομάδα και ετοιμάζεται να μηνύει την Adidas γιατί την απομάκρυνε από την καμπάνια παπουτσιού λόγω παλαιστινιακής καταγωγής!

Η Adidas αφαίρεσε τις εικόνες του μοντέλου Μπέλα Χαντίντ από τις διαφημίσεις της για τα αθλητικά παπούτσια SL72, ένα παπούτσι που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972, λόγω των δημόσιων τοποθετήσεών της κατά του Ισραήλ.

BREAKING: BELLA HADID HAS HIRED A LEGAL TEAM AND IS GOING TO SUE ADIDAS

BELLA IS SUEING ADIDAS FOR THEIR LACK OF PUBLIC ACCOUNTABILITY FOR MAKING HER THE FACE OF THEIR CAMPAIGN HONOURING 1972 MUNICH OLYMPICS pic.twitter.com/s7mnCHO4rz

— Sulaiman Ahmed (@ShaykhSulaiman) July 21, 2024

Ο γερμανικός γίγαντας αθλητικών ειδών ανακοίνωσε ότι «αναθεωρεί» την καμπάνια του, όπως αναφέρει ο Guardian, αφού αντιμετώπισε αντιδράσεις για τη συμμετοχή της Χαντίντ. Η Χαντίντ, το διάσημο μοντέλο με παλαιστινιακές ρίζες, είχε στο παρελθόν δεχτεί επικρίσεις από την ισραηλινή κυβέρνηση για την υποστήριξή της σε παλαιστινιακές υποθέσεις και τις φερόμενες αντισημιτικές δηλώσεις της.

Στο Χ, ο επίσημος λογαριασμός του Ισραήλ εξέφρασε την διαφωνία του για τη Χαντίντ ως πρόσωπο της εκστρατείας για την Adidas, επικαλούμενος τα τραγικά γεγονότα των Ολυμπιακών Αγώνων του Μονάχου, όπου 11 ισραηλινοί αθλητές σκοτώθηκαν από παλαιστίνιους τρομοκράτες.

.@Adidas recently launched a new campaign for their shoes to highlight the 1972 Munich Olympics.

Eleven Israelis were murdered by Palestinian terrorists during the Munich Olympics.

Guess who the face of their campaign is? Bella Hadid, a half-Palestinian model who has a history… pic.twitter.com/IgdGq2OLmd

— Israel ישראל (@Israel) July 18, 2024

Σε απάντηση, η Adidas εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναγνώρισε την ακούσια σύνδεση με αυτά τα ιστορικά γεγονότα και ζήτησε συγγνώμη για την όποια αναστάτωση προκλήθηκε. Η εταιρεία ανέφερε ότι θα αναθεωρήσει το υπόλοιπο της καμπάνιας, αλλά δεν διευκρίνισε ποιες αλλαγές θα γίνουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.