Η Χεζμπολάχ επιτέθηκε στην ελληνορθόδοξη εκκλησία στο βόρειο Ισραήλ σύμφωνα με Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF)

GREECE 24 LOGOΗ Χεζμπολάχ επιτέθηκε στην Ελληνορθόδοξη εκκλησία της Παναγίας Μαρίας του Ικρίτ στο βόρειο Ισραήλ, με  αντιαρματικό πύραυλο από τον Λίβανο, τραυματίζοντας έναν άμαχο όπως αναφέρουν Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις.

”Αυτή η επίθεση δεν είναι μόνο μια ξεκάθαρη παραβίαση της απόφασης 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και παραβίαση της ελευθερίας της θρησκείας” αναφέρουν οι IDF σε ανάρτησή τους στην πλατφόρμα ”Χ” (πρώην Twitter).

Μάλιστα, στη συνέχεια κυκλοφόρησαν κάποια βίντεο τα όποια όπως αναφέρουν οι χρήστες του ”Χ”, δείχνουν τις ισραηλινές δυνάμεις να αντεπιτίθενται στις δυνάμεις της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, ωστόσο η γνησιότητά τους δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Επίσης, τη Δευτέρα, οι IDF άρχισαν να κλείνουν κοινότητες και δρόμους κατά μήκος των λιβανικών συνόρων μετά από στρατιωτική εκτίμηση. Το κλείσιμο αυτό επηρεάζει τα περιφερειακά συμβούλια της Άνω Γαλιλαίας, Mevo’ot HaHermon και Mateh Asher.

Από το απόγευμα της Δευτέρας σημειώθηκε μια σειρά από επεισόδια στα βόρεια σύνορα, συμπεριλαμβανομένου ενός αντιαρματικού πυραύλου που εκτοξεύτηκε στο Kibbutz Misgav Am από το λιβανέζικο έδαφος.

Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς και οι IDF απάντησαν με πυρά κατά της πηγής της εκτόξευσης.

Παρά τις διεθνείς εκκλήσεις να σιγήσουν τα όπλα, η αιματοχυσία δεν έχει τέλος, στη Γάζα, με τον Νετανιάχου να διαμηνύει ότι ο πόλεμος θα ενταθεί τις επόμενες ημέρες, ενώ με άρθρο του στη Wall Street Journal θέτει τους όρους του για τον τερματισμό του πολέμου. Νωρίτερα, Χαμάς και ισλαμική Τζιχάντ φέρονται να είχαν απορρίψει αιγυπτιακό σχέδιο μόνιμης κατάπαυσης του πυρός.

Εξάλλου, τα αίτια μιας άλλης έκρηξης κοντά στην ισραηλινή πρεσβεία στο Νέο Δελχί ερευνούν οι ισραηλινές αρχές σε συνεργασία με τις αρχές της Ινδίας, όπως δήλωσε ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών. Από την έκρηξη δεν τραυματίστηκε κανείς από το προσωπικό της πρεσβείας.

ΠΗΓΗ: https://www.cnn.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.