Η Credit Suisse δεν υπάρχει πλέον ως νομική οντότητα στην Ελβετία

0

Μετά από έγκριση των αρχών, ολοκληρώθηκε επίσημα τη Δευτέρα η συγχώνευση των εθνικών εταιρειών, σύμφωνα με ανακοίνωση του τραπεζικού ομίλου. Η Credit Suisse Switzerland έχει επίσης διαγραφεί από το εμπορικό μητρώο του καντονίου της Ζυρίχης και δεν υφίσταται πλέον ως χωριστή νομική οντότητα. Επομένως, όλα τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις της Credit Suisse Switzerland έχουν μεταφερθεί στην UBS Switzerland.

Σύμφωνα με την UBS, η συγχώνευση θα επιτρέψει πλέον τη σταδιακή μετάβαση των συναλλαγών πελατών στην ελβετική επιχείρηση στα συστήματα της UBS. Αυτό αναμένεται να γίνει κυρίως το 2025.

Αργά ή γρήγορα, η μάρκα «Credit Suisse» θα εξαφανιστεί οριστικά και σε αυτή τη χώρα. Στο εξωτερικό, ξεκίνησε πέρυσι η αφαίρεση πινακίδων CS στα σημεία των εταιρειών.

Ο Χελφενστάιν πάει

Επιπλέον, ο André Helfenstein, Διευθύνων Σύμβουλος της Credit Suisse Switzerland, ανακοίνωσε την αποχώρησή του μετά τη συγχώνευση. «Από τότε που η UBS ανέλαβε την Credit Suisse, ο André συνέβαλε ουσιαστικά στη σταθεροποίηση των εργασιών της Credit Suisse και εργάστηκε ακούραστα για τους πελάτες και τους υπαλλήλους μας», ανέφερε στη δήλωση η διευθύνουσα σύμβουλος της UBS Switzerland, Sabine Keller-Busse.

Στα τέλη Μαΐου, η UBS είχε ήδη ολοκληρώσει τη συγχώνευση των μητρικών της εταιρειών UBS AG και Credit Suisse AG. Αυτό σήμαινε ότι η Credit Suisse AG εξαφανίστηκε από το εμπορικό μητρώο πριν από περίπου ένα μήνα. Στις αρχές Ιουνίου ολοκληρώθηκε η μετάβαση σε μια ενιαία ενδιάμεση εταιρεία χαρτοφυλακίου και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η UBS ανακοίνωσε την εξαγορά της Credit Suisse στις 19 Μαρτίου 2023 και την ολοκλήρωσε επίσημα στις 12 Ιουνίου 2023. Αυτή ήταν επίσης η τελευταία ημέρα που οι μετοχές της CS διαπραγματεύτηκαν στο ελβετικό χρηματιστήριο.

Σχεδιάζονται περαιτέρω περικοπές θέσεων εργασίας

Με την επίσημη συγχώνευση, η αναδιάρθρωση στην Ελβετία μπορεί πλέον να ξεκινήσει πραγματικά. Σε πρόσφατη συνέντευξη, το αφεντικό της UBS Switzerland Keller-Busse είπε ότι η ενοποιημένη τράπεζα θα έχει μόνο 194 υποκαταστήματα. Σήμερα, η Credit Suisse έχει 95 υποκαταστήματα στην Ελβετία, ενώ η UBS είχε προηγουμένως 190.

Η UBS σχεδιάζει να μειώσει το ετήσιο κόστος παγκοσμίως κατά συνολικά περίπου 13 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του 2026 σε σύγκριση με το 2022. Θα υπάρξουν 3.000 απολύσεις στην Ελβετία. Περίπου 1.000 θέσεις εργασίας θα χαθούν λόγω της ενσωμάτωσης της CS Switzerland στον τραπεζικό όμιλο και άλλες 2.000 θα επηρεάσουν άλλους επιχειρηματικούς τομείς που βρίσκονται εδώ.

Η UBS δεν έχει δώσει ακόμη έναν αριθμό για το πόσο μεγάλες θα είναι οι περικοπές θέσεων εργασίας σε ολόκληρο τον όμιλο έως το 2026. Σύμφωνα με εικασίες των μέσων ενημέρωσης, η μεγάλη τράπεζα σχεδιάζει να έχει εργατικό δυναμικό 85.000 στο τέλος της ένταξης. Μέχρι το τέλος Μαρτίου 2024, υπήρχαν μόλις 112.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης, περίπου το 30% των οποίων ήταν στην Ελβετία.

Πριν από την εξαγορά στα τέλη του 2022, οι δύο τράπεζες εκείνη την εποχή είχαν συνολικά περίπου 123.000 υπαλλήλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.