Η πέτρινη βίλα του Παναγιώτη Στάθη στη Μύκονο

0

Κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών στο «νησί των ανέμων» – Μιλούν οι φίλοι και γνωστοί του ανθρώπου που είχε «μετρήσει» όλο το νησί.

Στη Μύκονο, αλλά και στην Ίο, επικεντρώνονται οι έρευνες για τα κίνητρα της δολοφονίας του 54χρονου Παναγιώτη Στάθη, στο Ψυχικό, έξω από το γραφείο της τεχνικής εταιρείας που διατηρούσε. Η επαγγελματική δραστηριότητα του τοπογράφου στις Κυκλάδες και ειδικότερα, στο «νησί των ανέμων» έχουν μπει στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών.

Ήδη, έφτασαν στη Μύκονο, σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών για να πάρουν καταθέσεις από ανθρώπους με τους οποίους έκανε «μεγάλες δουλειές» με σύνταξη τοπογραφικών και τεχνικών μελετών για αγοραπωλησίες ακινήτων εκατομμυρίων ευρώ.

Οι φάκελοι με αυτές τις δουλειές είναι, όπως λένε, τουλάχιστον 15 και αφορούν υποθέσεις, που όπως όλα δείχνουν, όπλισαν το χέρι του δολοφόνου και οδήγησαν τον 54χρονο, πατέρα δύο παιδιών, στον θάνατο.

Η «Ζούγκλα» αποκάλυψε από χθες, Τρίτη 2 Ιουλίου, τις στενές επαγγελματικές και φιλικές σχέσεις που είχε ο δολοφονηθείς τοπογράφος τόσο με τον δήμαρχο της Μυκόνου, επίσης μηχανικό, Χρήστο Βερώνη, όσο και με τον μοναδικό εργολάβο και ιδιοκτήτη μάντρας οικοδομικών υλικών και μετέπειτα κουμπάρο του, Νίκουλα Σαντοριναίο.

Όπως λένε στη «Ζούγκλα» άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, οι αγοραπωλησίες οικοπέδων, «χρυσών» ακινήτων, αποχαρακτηρισμούς ή όχι ζωνών στο πολεοδομικό σχέδιο του νησιού και όλα αυτά μαζί, ήταν η αιτία να προκληθούν έχθρες, ώσπου χθες το πρωί, γύρω στις 8:30, ο δολοφόνος που τον περίμενε έξω από το γραφείο του στο Ψυχικό να τον σκοτώσει με περισσότερες από 20 σφαίρες.

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια άλλαξε ζωή και συμπεριφορά»

Παράγοντες από το «νησί των ανέμων», με τους οποίους συνομίλησε η «Ζούγκλα», προσπαθούν να εξηγήσουν τι ήταν αυτό που τα τελευταία τέσσερα χρόνια άλλαξε στην προσωπική και επαγγελματική ζωή του 54χρονου Παναγιώτη Στάθη, που κυριολεκτικά «τον έκανε άλλο άνθρωπο». Άλλοι ισχυρίζονται ότι κέρδισε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό σε τυχερά παιχνίδια, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι το «τυχερό παιχνίδι» ήταν οι χρυσοφόρες μεσιτείες και ανεγέρσεις μεγάλων και πανάκριβων κατοικιών στη Μύκονο, την Ίο και λιγότερο στην Πάρο.

Το μεγάλο μυστικό όμως φαίνεται ότι ήταν ο καθορισμός της Ζ.Ο.Ε.. Με άλλα λόγια, οι Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου του νησιού, που ως τοπογράφος γνώριζε άριστα, φαίνεται ότι άλλαξαν πολλά πράγματα στη ζωή του. Οι λεγόμενες «καφέ ζώνες» που γίνονταν «μπλε» ή το αντίθετο, ή η χάραξη αιγιαλού, τον οποίο εκμεταλλεύονται τα πολυτελή beach bar της Μυκόνου έναντι πολλών εκατομμυρίων ευρώ, μάλλον αρχίζουν και «μιλάνε» στις διωκτικές αρχές και πιθανόν θα ανοίξουν τα στόματα για να πέσει φως στη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου.

Αγοραπωλησίες ακινήτων και οικοπέδων

Παρά το ότι ο Παναγιώτης Στάθης, όπως είπε χθες και ο δήμαρχος Μυκόνου, Χρήστος Βερώνης, δραστηριοποιούταν επαγγελματικά στη Μύκονο από το 1998 και «έχει μετρήσει όλο το νησί», τα τελευταία χρόνια το όνομά του συνδέθηκε με αρκετές από τις μεγαλύτερες δουλειές πολεοδομικής φύσης, ενώ ο ίδιος απέκτησε πολλά οικόπεδα και ακίνητα τόσο στη Μύκονο, όσο και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων, ανακηρύσσοντάς τον σε «Μίδα του real estate».

Φίλοι και γνωστοί του τοπογράφου από τη Μύκονο, που μίλησαν στη «Ζούγκλα», απαρίθμησαν δεκάδες ακίνητα στα οποία, είτε με τον έναν, είτε με τον άλλον τρόπο, είχε εμπλοκή, ενώ επιμένουν πως «ήταν το καλύτερο παιδί», αλλά κάπου, κάτι που συνέβη τον άλλαξε.

Το τεράστιο πέτρινο σπίτι στον Άγιο Στέφανο της Μυκόνου

Όπως είχαμε γράψει και χθες, ο Παναγιώτης Στάθης αγόρασε μια έκταση και έχτισε ένα εντυπωσιακό πέτρινο σπίτι με υπόσκαφα και πισίνες στον Άγιο Στέφανο της Μυκόνου, πάνω από τη γνωστή ψαροταβέρνα «Παπαϊωάννου». Το σπίτι αυτό παρουσιάζει σήμερα η «Ζούγκλα» και όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, πρόκειται για ένα εντυπωσιακό, τεράστιο οικοδόμημα το οποίο απλώνεται στην πλαγιά του Αγίου Στεφάνου, χτισμένο με τον καφέ βράχο της Μυκόνου ώστε να «δένει» απόλυτα με το βραχώδες τοπίο της περιοχής.

Πώς έγινε η δολοφονία στο Ψυχικό

Λίγο πριν από τις 8:30 της Τρίτης, 2 Ιουλίου, ο Παναγιώτης Στάθης δολοφονήθηκε στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Κρήτης, στην περιοχή του Ψυχικού.

Μόλις είχε παρκάρει το μαύρο BMW iX, το οποίο όμως δεν ήταν δικό του, αλλά άνηκε στον συνέταιρό του, Θωμά Κεχρολόγο. Τότε, εμφανίστηκε ένα σκούτερ μεγάλου κυβισμού στο οποίο ο οδηγός του φορούσε λευκό κράνος, μαύρα ρούχα. Σταμάτησε δίπλα στον Παναγιώτη Στάθη και με ένα 9αρι όπλο άρχισε να πυροβολεί εναντίον του. Συνολικά έριξε πάνω από 20 φορές.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης είναι δεξιόχειρας, ενώ κατά τους πυροβολισμούς άλλαξε γεμιστήρα, πλησίασε περισσότερο το αυτοκίνητο και έριξε τις χαριστικές βολές. Επίσης, φέρεται να τον είχε παρακολουθήσει από την ώρα που έφυγε από το σπίτι του στο Χαλάνδρι και να γνώριζε ότι το αυτοκίνητο δεν ήταν δικό του, αλλά οδηγούσε ο στόχος του δολοφόνου.

Πηγή: https://www.zougla.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.