Η Βild ανακάλυψε απόρρητα έγγραφα όπου η Γερμανία «βλέπει» πόλεμο ΝΑΤΟ – Ρωσίας σε 18 μήνες!

0

Τα μυστικά έγγραφα από το γερμανικό υπουργείο Άμυνας αποκαλύπτουν με κάθε λεπτομέρεια έναν οδηγό – που θυμίζει περισσότερο προπαγάνδα και ασκήσεις επί χάρτου και κινηματογραφικό σενάριο – για το πώς η Ρωσία θα κλιμακώσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο

Κατά… τυχαίο τρόπο διαρροή απόρρητων εγγράφων του γερμανικού υπουργείου Άμυνας αποκαλύπτει η BILD σύμφωνα με τα οποία η Γερμανία προετοιμάζεται για πόλεμο μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας τον οποίο τον τοποθετεί το καλοκαίρι του 2025.

Τα μυστικά έγγραφα από το γερμανικό υπουργείο Άμυνας αποκαλύπτουν βήμα προς βήμα έναν οδηγό – που θυμίζει περισσότερο σρκήσεις επί χάρτου και κινηματογραφικό σενάριο – για το πώς η Ρωσία θα κλιμακώσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον του ΝΑΤΟ, σε μόλις 18 μήνες.

Τα σχέδια που διέρρευσαν και δημοσιεύθηκαν από τη γερμανική εφημερίδα Bild, αποκαλύπτουν λεπτομερώς την πορεία προς τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, με τον Πούτιν να χρησιμοποιεί τη Λευκορωσία ως σημείο εισβολής.

Η δημοσιοποίηση των συγκεκριμένων εγγράφων έρχεται λίγες μέρες αφότου ο υπουργός Πολιτικής Άμυνας της Σουηδίας προειδοποίησε ότι η χώρα του θα μπορούσε σύντομα να αντιμετωπίσει την προοπτική του πολέμου και προέτρεψε τους πολίτες να ενταχθούν σε εθελοντικές αμυντικές οργανώσεις προετοιμάζοντας τους για μια ρωσική επίθεση, αυξάνοντας ωστόσο από εκείνη την ημέρα τις κλήσεις φοβισμένων νέων προς τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

Το μυστικό έγγραφο «Alliance Defense 2025» περιγράφει λεπτομερώς το σενάρι για το πώς η Μόσχα θα κινητοποιήσει άλλους 200.000 στρατιώτες στη Ρωσία πριν ξεκινήσει μια εαρινή επίθεση εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων την άνοιξη του τρέχοντος έτους.

Μέχρι τον Ιούνιο, εν μέσω της φθίνουσας υποστήριξης και των όπλων της Δύσης, η Ρωσία θα πετύχαινε στο πεδίο της μάχης και θα έκανε σημαντικές προόδους μέσω της Ουκρανίας, σύμφωνα με τα έγγραφα που διέρρευσαν.

Οι φόβοι για εισβολή στη Βαλτική έχουν αυξηθεί από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία και αν ο Πούτιν το επιχειρούσε, το μπλοκάρισμα του Χάσματος Σουβάλκι θα ήταν πιθανότατα η πρώτη του κίνηση, όπως περιγράφεται στα μυστικά έγγραφα που διέρρευσαν.

Αν και χιλιάδες στρατιώτες του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των Βρετανών, αναπτύσσονται επί του παρόντος στη Βαλτική, προορίζονται μόνο ως δύναμη «tripwire». Ο ρόλος τους είναι να συγκρατούν οποιαδήποτε δύναμη εισβολής μέχρι να φτάσει ο κύριος στρατός του ΝΑΤΟ.

Μέχρι τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, η Μόσχα θα διώξει την ψεύτικη προπαγάνδα για μια συνοριακή σύγκρουση και «ταραχές με πολλούς θανάτους» στο χάσμα Σουβάλκι, σύμφωνα με τα έγγραφα.

Και εκμεταλλευόμενος το χάος που θα επέλθει εάν ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ηττηθεί στις προεδρικές εκλογές με τις ΗΠΑ να μείνουν χωρίς ηγέτη για μερικές εβδομάδες, ο Πούτιν θα ξεκινούσε την επίθεσή του στο έδαφος του ΝΑΤΟ.

Λίγο αργότερα, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Μόσχα κατηγορεί τη Δύση ότι προετοιμάζεται να επιτεθεί στη Ρωσία σύμφωνα με τα έγγραφα.

Σύμφωνα με το σενάριο της καταστροφής, το ΝΑΤΟ θα συγκαλέσει μια ειδική συνεδρίαση τον Ιανουάριο του 2025, στην οποία η Πολωνία και τα κράτη της Βαλτικής θα αναφέρουν μια αυξανόμενη ρωσική απειλή και θα ζητήσουν βοήθεια.

Αλλά η Ρωσία θα το εκμεταλλευόταν και μέχρι τον Μάρτιο του 2025, το Κρεμλίνο θα μετακινούσε ακόμη περισσότερα στρατεύματα προς τη Βαλτική και τη Λευκορωσία.

Μέχρι το τέλος του μήνα, ο Πούτιν θα είχε συγκεντρώσει 70.000 στρατιώτες ως μέρος δύο τμημάτων αρμάτων μάχης, του μηχανοποιημένου τμήματος πεζικού και ενός αρχηγείου τμήματος.

Δύο μήνες αργότερα, τον Μάιο του 2025, το ΝΑΤΟ θα συνεδρίαζε ξανά για να συζητήσει την αυξανόμενη ρωσική απειλή για την ασφάλειά του και να αποφασίσει για «μέτρα για αξιόπιστη αποτροπή» σε μια προσπάθεια να σταματήσει οποιαδήποτε ρωσική επίθεση στο χάσμα Σουβάλκι από την κατεύθυνση της Λευκορωσίας και του Καλίνινγκραντ.

Σε μια άγνωστη ημερομηνία που ονομάζεται «Ημέρα Χ», το ΝΑΤΟ θα αναπτύξει 300.000 στρατιώτες – συμπεριλαμβανομένων 30.000 από τη Γερμανία – στην ανατολική πλευρά του για να αμυνθεί από μια επικείμενη ρωσική επίθεση, σύμφωνα με τα έγγραφα που διέρρευσαν.

Δεν είναι σαφές από τα έγγραφα εάν η Ρωσία θα αποτραπεί από την ανάπτυξη των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, καθώς το σενάριο τελειώνει 30 ημέρες μετά την Ημέρα Χ.

Ένας εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Άμυνας είπε στην Bild ότι δεν ήθελε να σχολιάσει το συγκεκριμένο σενάριο άμυνας του ΝΑΤΟ.

Με πληροφορίες από DailyMail

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.