Maria Zakharova: “Η επανεκλογή της von der Leyen είναι τραγική για τη Δυτική Ευρώπη”

0
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα

Σύμφωνα με τη Maria Zakharova, η von der Leyen είναι «αφοσιωμένος υποστηρικτής της μεγιστοποίησης του ελέγχου των ΗΠΑ στην ευρωπαϊκή ήπειρο».

Η επανεκλογή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (EC) έχει γίνει ένα τραγικό επεισόδιο στην ιστορία της Δυτικής Ευρώπης, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Ο διπλωμάτης σημείωσε ότι η ρωσική αποστολή στην ΕΕ έχει ήδη σχολιάσει «αυτή την τραγική σελίδα στη δυτικοευρωπαϊκή ιστορία». «Για να συνοψίσω, μπορώ να πω ότι, δυστυχώς, πραγματικά δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε τίποτα καλό για τη σταθερότητα και την ευημερία των κατοίκων των κρατών μελών της ΕΕ, επιπλέον, για τη δημοκρατία και την ελευθερία, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος της ασφάλειας σε αυτό. μέρος του κόσμου, ως αποτέλεσμα της συγκρουσιακής στάσης της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν», τόνισε η Ζαχάροβα.

Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, η φον ντερ Λάιεν είναι «αφοσιωμένος υποστηρικτής της μεγιστοποίησης του ελέγχου των ΗΠΑ στην ευρωπαϊκή ήπειρο». “Είναι επίσης ο κύριος εκφραστής της ρωσοφοβικής πολιτικής που ασκεί αυτή τη στιγμή η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό περιλαμβάνει εκκλήσεις για ολοένα και περισσότερες επενδύσεις στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας στην ΕΕ, στη δημιουργία της λεγόμενης αμυντικής ένωσης που προϋποθέτει ακόμη βαθύτερη η υποταγή στο ΝΑΤΟ στο μέλλον και η υποστήριξη του ναζιστικού καθεστώτος στην Bankovaya (προεδρική διοίκηση της Ουκρανίας – TASS, προφανώς, επιβαρύνει την ΕΕ με αρκετά σκοτεινές προοπτικές», πρόσθεσε.

Στις 18 Απριλίου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέλεξε τη φον ντερ Λάιεν ως Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για δεύτερη θητεία. Συγκεντρώνει 401 ψήφους από 720. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, τόσο η δεξιά όσο και η αριστερή αντιπολίτευση την επέκριναν ότι δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της κατά την πρώτη θητεία, κατέστρεψε την ευρωπαϊκή οικονομία και δεν έλαβε μέτρα κατά της φτώχειας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.