Μαρινάκης: Όποιος βουλευτής δεν ψηφίσει την τροπολογία Καιρίδη θα διαγραφεί!!!

Κατηγορηματικός ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αναφερόμενος στην κομματική πειθαρχία των βουλευτών της Ν.Δ στην ψήφιση την Τρίτη (19/12) της τροπολογίας Καιρίδη για τους μετανάστες.

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως «είναι αυτονόητη η κομματική πειθαρχία για τα νομοσχέδια και τις τροπολογίες της Κυβέρνησης εκτός αν ανακοινώνεται κάτι διαφορετικό και πως εδώ είναι ο κανόνας».

«Προφανώς ο μόνος βουλευτής του κόμματος, που είναι πρώην Πρωθυπουργός ο κ. Σαμαράς», συνέχισε ενώ για το ενδεχόμενο να καταψηφίσει άλλο βουλευτής της ΝΔ απάντησε πως είναι αυτονόητες οι συνέπειες. «Είναι αυτονόητο, ό,τι προβλέπεται διαχρονικά», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην τοποθέτηση Σαμαρά τόνισε ότι δεν τη θεωρεί πρόβλημα και ότι θα καταγραφεί ως μια έκφραση γνώμης.

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει το γιατί ο Αντώνης Σαμαράς κρατά αυτή τη στάση, είπε πως δεν είναι δουλειά του να είναι ερμηνευτής του πρώην πρωθυπουργού.

«Το σημαντικό είναι η ψήφιση της τροπολογίας. Ο νόμος δίνει άδεια διαμονής για εργασία, δεν παραπέμπει σε δικαίωμα παραμονής και αφορά μόνο 30.000 ανθρώπους. Όσο υφίστανται η άδεια εργασίας υφίστανται και η άδεια παραμονής. Τι είναι πιο ασφαλές για τη χώρα, να υπάρχουν για 7 χρόνια άνθρωποι που δεν είναι καταγεγραμμένοι ή να γνωρίζουμε ποιοι είναι και που δουλεύουν» ανέφερε απαντώντας σε όσους κατηγορούν την κυβέρνηση ότι νομιμοποιεί παράνομους μετανάστες.

Ακόμη υπερασπίστηκε τη μεταναστευτική πολιτική της Ελλάδας, λέγοντας πως «η μεταναστευτική πολιτική της χώρας έχει κριθεί, καθώς έχουν μειωθεί κατά 85% οι ροές και ο χρόνος αναμονής για άσυλο από δύο έτη έχει πάει στους δύο μήνες ενώ οι εκκρεμείς αιτήσεις μειώθηκαν κατά 90%».

ΠΗΓΗ: https://www.cnn.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.