Μαύρη Θάλασσα: Ελληνικό το πλοίο που χτυπήθηκε από νάρκη – Δύο Έλληνες ελαφρά τραυματίες

Το φορτηγό πλοίο είχε ξεκινήσει από λιμάνι της Ρουμανίας και πήγαινε στην Ουκρανία

Ένα ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο υπέστη σοβαρές ζημιές από χτύπημα νάρκης στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ κατευθυνόταν στο λιμάνι Ισμαήλ του Δούναβη στην Ουκρανία για να φορτώσει σιτηρά.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ και σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από την ουκρανική πλευρά, το ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο με σημαία Παναμά το οποίο κατευθυνόταν στο λιμάνι της πόλης Ισμαήλ, στο Δούναβη, για να φορτώσει σιτηρά κινδύνευσε να βυθιστεί όταν χτυπήθηκε χθες το πρωί (27/12) από ρωσική νάρκη κοντά στην πρύμνη του η οποία ανασηκώθηκε από τη σφοδρότητα της έκρηξης. Η γρήγορη επέμβαση του καπετάνιου απέτρεψε τη βύθιση του, κατά τις ίδιες πληροφορίες.

Πληροφορίες από το υπουργείο Ναυτιλίας αναφέρουν ότι από τα 18 μέλη του πληρώματος ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος που είναι Έλληνες τραυματίστηκαν ελαφρά.

Από την έκρηξη, οι δύο ναυτικοί ζαλίστηκαν και έπεσαν μέσα στο πλοίο. Συνήλθαν αμέσως και δεν υπάρχει καμία ανησυχία για την υγεία τους. Επίσης, ελαφρά τραυματίστηκε και ένας Αιγύπτιος μάγειρας.

Το πλοίο δεν ζητάει συνδρομή ενώ αναμένεται ρυμουλκό να τους μεταφέρει στο λιμάνι Ισμαήλ. Το φορτηγό πλοίο είχε ξεκινήσει από λιμάνι της Ρουμανίας και πήγαινε στην Ουκρανία.

Τα σχόλια είναι κλειστά.