Με φλογοβόλα άρχισαν να καταλαμβάνουν τα ουκρανικά οχυρά οι Ρώσοι: Για πρώτη φορά η χρήση τους στην Ευρώπη μετά τον Β’ΠΠ

H Mόσχα ετοιμάζεται για την τελική επίθεση στο Χάρκοβο την ερχόμενη άνοιξη

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν αεροπορικά και πυραυλικά πλήγματα στην περιοχή του Χαρκόβου, στη βορειοανατολική Ουκρανία, καθώς ετοιμάζονται για την μεγάλη επίθεση της άνοιξης με στόχο την κατάληψη της πόλης εντός του 2024, ενώ μεγιστοποιούν την προσπάθεια για κατάληψη του Κιουπιάνσκ που είναι το «κλειδί»: Πρώτον για ανακατάληψη αρχικά της Λίμαν και του Ιζιούμ και εν συνεχεία την επιστροφή στο Χάρκοβο, το οποίο είχαν καταλάβει μερικώς τον Μάρτιο του 2022 και εν συνεχεία αποχώρησαν με την συμφωνία-φιάσκο της Κωνσταντινούπολης.

Κτυπήθηκε ανηλεώς η 5η Ταξιαρχίας της ουκρανικής εθνοφρουράς και η 100η και η 125η Ταξιαρχίας του ουκρανικού Στρατού, ενώ με φλογοβόλα που για πρώτη φορά εμφανίζονται σε μάχες στην Ουκρανία, κατάφεραν να σαρώσουν οχυρώσεις που είναι άπαρτες εδώ δύο σχεδόν χρόνια που διαρκούσαν οι μάχες.

Οι Ρώσοι ανακάλυψαν 10 βρετανικής κατασκευής συστήματα NLAW και πέντε αμερικανικής κατασκευής συστήματα Javelin.

Επιπλέον στο οχυρό υπήρχαν τέσσερα σουηδτικά αντιαρματικά AT-4 κλπ.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο αναφέρει ότι πριν τον Μάρτιο αναμένεται ρωσική τακτική προέλαση προς το Κουπιάνσκ, το Σεβερσκ και ακόμη και το Σλαβιάνσκ.

Στο Μπάκχμουτ, η προσπάθεια ανακατάληψής του, εξελίσσεται σε πολύ κακή ιδέα για τους Ουκρανούς;

Η πιο ελίτ ομάδα «Marun» των Ουκρανών, εκπαιδευμένη από το ΝΑΤΟ καταστράφηκε.

Για να σταματήσει η ρωσική προέλαση στο Κουπιάσκ η Ουκρανία μετέφερε 10 Ταξιαρχίες. Τα κατάφεραν.

Αλλά απογύμνωσαν κρίσιμες δυνάμεις από το μέτωπο της Ζαπορίζια, της Aβντίιβκα και της Μαρίνκα. Και εκεί ηττώνται ή ήδη ηττήθηκαν.

Πηγή pronews

Τα σχόλια είναι κλειστά.