«Μέχρι τον Μάιο του 2025»: Έκκληση για «παγκόσμια συμφωνία» από ελληνικό έδαφος

0

Δεν εγκαταλείπουν την Συμφωνία για την επόμενη Πανδημία!

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποίησε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Δρ. Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Με αφορμή την πρόσκληση που είχε να παρευρεθεί στην τελετή αποφοίτησης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, στο πλαίσιο της οποίας αναγορεύθηκε σε επίτιμο Διδάκτορα Ιατρικής, ο υπερδιεθνιστής επικεφαλής του ΠΟΥ δεν… ξέχασε ένα θέμα που «καίει» εδώ και μήνες τον Οργανισμό.

Ο λόγος για την περιβόητη «Συμφωνία για την επόμενη Πανδημία», για την οποία έχουν εκφραστεί οι φόβοι πως μπορεί να φέρει νέες υποχρεωτικότητες και να μειώσει τις όποιες εξουσίες έχουν τα κράτη σε περιόδους «έκτακτης ανάγκης».

Ο Tedros, από το έδαφος της ελεύθερης Κύπρου, έκανε έκκληση στα κράτη-μέλη του ΠΟΥ να καταλήξουν το αργότερο μέχρι τον Μάιο του 2025 σε συμφωνία!

Μάλιστα ο ίδιος δεν έχασε τον χρόνο να επιτεθεί σε όσους, κατά τον ίδιο, «τορπίλισαν» τη συμφωνία διασπείροντας «έναν χείμαρρο παραπληροφόρησης»:

«Οι διαπραγματεύσεις για την εν λόγω συμφωνία «υπονομεύτηκαν από έναν χείμαρρο παραπληροφόρησης ψευδών ισχυρισμών ότι τα έθνη θα παραχωρήσουν την κυριαρχία στον ΠΟΥ, κάτι που δεν είναι αλήθεια.

Ζητώ από τους παρευρισκόμενους να τοποθετηθούν υπέρ της Συμφωνίας και ενάντια στην παραπληροφόρηση.

Αν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις μέχρι τον επόμενο Μάϊο το αργότερο, όπως συμφωνήθηκε, θα εξακολουθεί να είναι γιγαντιαίο επίτευγμα μέσα σε πολύ λίγο χρόνο»:

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.