Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος: «O γάμος είναι σχέση ανδρός και γυναικός»

0

«Η Εκκλησία διαφωνεί σε αυτό που επιθυμεί να νομοθετήσει η Πολιτεία», τόνισε

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO, που δημοσιοποιήθηκε στο αποψινό (08/01) κεντρικό δελτίο του ALPHA, ένας στους δύο Έλληνες διαφωνεί με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Συγκεκριμένα, το 49% δήλωσε ότι διαφωνεί με τον νόμο που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή.

Σήμερα (08/01), ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Φιλόθεος, τοποθετήθηκε για το θέμα, τονίζοντας πως «ο γάμος είναι σχέση ανδρός και γυναικός» και σημειώνοντας ότι «η Εκκλησία διαφωνεί σε αυτό που επιθυμεί να νομοθετήσει η Πολιτεία», σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης.

«Τα ζητήματα που αφορούν τη σχέση τους, έχουν λυθεί με το σύμφωνο συμβίωσης. Ο λόγος για τον οποίο προχωρεί η νομοθέτηση του πολιτικού γάμου των ομοφύλων ζευγαριών είναι για να δοθεί η δυνατότητα τεκνοθεσίας σε κάποια από αυτά τα ζευγάρια. Η ΔΙΣ διακήρυξε με σαφήνεια ότι αποτελεί λανθασμένη επιλογή και η Εκκλησία διαφωνεί σε αυτό που επιθυμεί να νομοθετήσει η πολιτεία.

Η προσωπική μου θέση σχετικά με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών δεν μπορεί να διαφέρει από την θέση της αγιοτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος, έτσι όπως διατυπώθηκε και από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, χωρίς αυτό να έχει μία μορφή απαξίωσης προς τα πρόσωπα εκείνα που έχουν ένα συγκριμένο τρόπο ζωής ή κάποιες επιλογές αλλά έχει να κάνει με αυτό που Εκκλησία πάντοτε πίστευε, πιστεύει και θα διακηρύσσει.

Ότι ο γάμος είναι σχέση ανδρός και γυναικός. Ασφαλώς η Πολιτεία οφείλει να επιλύσει κάποια νομικά ζητήματα, που κατά καιρούς ανακύπτουν. Ο λόγος για τον οποίο προχωρά η νομοθέτηση του πολιτικού γάμου των ομοφύλων ζευγαριών είναι για να δοθεί η δυνατότητα τεκνοθεσίας σε κάποια από αυτά τα ζευγάρια», προσέθεσε ο Μητροπολίτης.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.