Νέα Ρωσικά πυραυλικά πλήγματα στο Χάρκοβο και κατάρριψη ουκρανικών drone

0

Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν χθες Τετάρτη 17/1 την Τσουχούιβ, κοινότητα κοντά στη δεύτερη μεγαλύτερη ουκρανική πόλη, το Χάρκοβο, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να υποστεί ζημιές κτίριο δομής εκπαίδευσης, ανέφεραν ο περιφερειάρχης και οι ένοπλες δυνάμεις

Ο περιφερειάρχης Όλεχ Σινεχούμποφ διευκρίνισε μέσω Telegram ότι έγιναν δυο πλήγματα στην Τσουχούιβ, νοτιοανατολικά του Χαρκόβου.

Εργαζόμενη σε εγκατάσταση παραγωγής θερμικής και ηλεκτρικής ενέργειας σκοτώθηκε και άλλος ένας άνθρωπος τραυματίστηκε, πρόσθεσε.

Ο περιφερειάρχης Όλεχ Σινεχούμποφ διευκρίνισε μέσω Telegram ότι έγιναν δυο πλήγματα στην Τσουχούιβ, νοτιοανατολικά του Χαρκόβου.

Εργαζόμενη σε εγκατάσταση παραγωγής θερμικής και ηλεκτρικής ενέργειας σκοτώθηκε και άλλος ένας άνθρωπος τραυματίστηκε, πρόσθεσε.00000000000

Σύμφωνα με τη στρατιωτική διοίκηση του Χαρκόβου, τα πλήγματα έγιναν με τροποποιημένους πυραύλους συστήματος (σ.σ. αντιαεροπορικής άμυνας) S-300.

Προχθές Τρίτη δυο ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν συνοικία του Χαρκόβου τραυματίζοντας 17 ανθρώπους, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Η πόλη γίνεται συχνά στόχος ρωσικών επιθέσεων. Την περασμένη εβδομάδα χτυπήθηκε ξενοδοχείο της μητρόπολης με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 11 άνθρωποι, σύμφωνα με τις αρχές.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διαβεβαιώνει πάγια ότι οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στην ουκρανική επικράτεια γίνονται αποκλειστικά εναντίον στρατιωτικών στόχων.

Σύμφωνα με τον κ. Σινεχούμποφ, γυναίκα σκοτώθηκε σε ρωσικό βομβαρδισμό εναντίον χωριού κοντά στην Κούπιανσκ, ανατολικότερα, επίκεντρο των μαχών στην ίδια περιφέρεια. Δυο παιδιά τραυματίστηκαν, πρόσθεσε.

Στη Χερσώνα (νότια), οι αρχές ανέφεραν ότι άνδρας σκοτώθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του σε ρωσικούς βομβαρδισμούς εναντίον της ομώνυμης πρωτεύουσας της περιφέρειας.

Από την άλλη πλευρά, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως στο Χάρκοβο οι δυνάμεις του διεξήγαγαν πλήγμα «ακριβείας» εναντίον κτιρίου στο οποίο στρατωνίζονταν «ξένοι μαχητές», στην πλειονότητά τους Γάλλοι, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν κάπου 60 εξ αυτών. Δεν παρουσίασε κάποια απόδειξη για τον ισχυρισμό αυτό.

Κατάρριψη ουκρανικών drone από τη Ρωσία

Εν τω μεταξύ, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι μονάδες της αντιαεροπορικής άμυνας αναχαίτισαν και κατέστρεψαν ουκρανικό drone στους αιθέρες της Μόσχας και δεύτερο στον εναέριο χώρο της περιφέρειας Λένινγκραντ, όπως συνεχίζει να ονομάζεται η περιοχή γύρω από την πόλη που μετονομάστηκε σε Αγία Πετρούπολη.

Το υπουργείο Άμυνας διευκρίνισε μέσω Telegram ότι οι αναχαιτίσεις έγιναν περί τη 01:30 (σ.σ. τοπική ώρα· 00:30 ώρα Ελλάδας).

Ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας Σεργκέι Σαμπιάνιν ανέφερε νωρίτερα μέσω της ίδιας πλατφόρμας ότι αναχαιτίστηκε τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα που κατευθυνόταν στη Μόσχα. Δεν υπήρξαν απώλειες ή ζημιές όταν τα συντρίμμια έπεσαν στο έδαφος, διαβεβαίωσε.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.