Ο Τραμπ χρησιμοποίησε τα λόγια του  Πούτιν για να αποδείξει ότι η δημοκρατία των ΗΠΑ βρίσκεται σε κίνδυνο

Ο Τραμπ παρέθεσε τα λόγια του Πούτιν

για τη «σήψη του αμερικανικού συστήματος»

 

Τα λόγια του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν χρησιμοποίησε ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για να αποδείξει ότι η δημοκρατία στις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκεται σε κίνδυνο.
Να θυμίσουμε ότι ο ηγέτης της Ρωσίας σχολιάζοντας την δίωξη του Τραμπ στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά την συνεδρίαση της ολομέλειας του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ τον Σεπτέμβριο, είπε:
«Για εμάς, αυτό που συμβαίνει σε σημερινές συνθήκες κατά τη γνώμη μου είναι καλό, γιατί δείχνει τη σήψη του, το αμερικανικό πολιτικό σύστημα, το οποίο δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι διδάσκει σε άλλους τη δημοκρατία. Όλα όσα συμβαίνουν στον Τραμπ είναι δίωξη του πολιτικού του αντιπάλου για πολιτικούς λόγους».
Τόνισε επίσης ότι  «Η δίωξη των αντιπάλων με πολιτικά κίνητρα είναι πολύ καλή για τη Ρωσία, γιατί δείχνει τη φθορά του αμερικανικού συστήματος, το οποίο δεν μπορεί να προσποιείται ότι είναι δάσκαλος της δημοκρατίας».

 

Γνωρίζοντας ο Τραμπ ότι αντιμετωπίζει συνολικά 91 κατηγορίες σε τέσσερις ποινικές υποθέσεις, με τις πιο σοβαρές να τον απειλούν με 20 χρόνια φυλάκιση, (ενώ αν λάβουμε υπόψη το σύνολο των κατηγοριών ο πρώην Πρόεδρος της Αμερικής αντιμετωπίζει περισσότερα από 700 χρόνια φυλακή), σε συγκέντρωση υποστηρικτών του στο Νιου Χάμσαϊρ είπε ότι στις ΗΠΑ μιλάμε για Δημοκρατία, αλλά όλος ο κόσμος που παρακολουθεί την πολιτική μου δίωξη γνωρίζει ότι γίνεται προσπάθεια του Δημοκρατικού κατεστημένου να τον εμποδίσει να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.

 

Από την άλλη πλευρά ο Ρώσος Πρόεδρος στη μεγάλη συνέντευξη Τύπου συνοψίζοντας τα αποτελέσματα της χρονιάς διευκρίνισε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη  να οικοδομήσει σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, κρίνοντας αυτό σημαντικό και απαραίτητο.
Υποστήριξε μάλιστα ότι θα δημιουργηθούν θεμελιώδεις συνθήκες για τη βελτίωση των σχέσεων όταν θα γίνουν    εσωτερικές αλλαγές στις Ηνωμένες Πολιτείες, που θα αρχίσουν να σέβονται τους άλλους. 

Τα σχόλια είναι κλειστά.