Οι Ισραηλινοί όμηροι που σκοτώθηκαν κατά λάθος στη Γάζα κρατούσαν λευκή σημαία!

Ο στρατιώτης αισθάνθηκε απειλή και άνοιξε πυρ καθώς τους πέρασε για τρομοκράτες

Νέα στοιχεία προέκυψαν για τον τρόπο που έχασαν τη ζωή τους οι Ισραηλινοί όμηροι από πυρά του ισραηλινού Στρατού και φαίνεται πως τελικά κρατούσαν μια λευκή σημαία την οποία οι στρατιώτες αγνόησαν εντελώς.

Η πρόφαση ήταν πως οι μαχητές της Χαμάς επιχειρούν με πολιτική ενδυμασία και χρησιμοποιούν τακτικές εξαπάτησης, αναφέρει Ισραηλινός αξιωματούχος.

Ένας στρατιώτης είδε τους ομήρους να βγαίνουν δεκάδες μέτρα μέτρα μακριά από τις ισραηλινές δυνάμεις στην περιοχή Shejaiya, είπε ο αξιωματούχος.

«Ήταν όλοι χωρίς πουκάμισα και κρατούσαν ένα ραβδί με ένα λευκό πανί πάνω του.

Ο στρατιώτης αισθάνθηκε απειλή και άνοιξε πυρ καθώς τους πέρασε για τρομοκράτες. Δύο από τους ομήρους σκοτώθηκαν αμέσως», είπε ο στρατιωτικός αξιωματούχος.

Ο τρίτος όμηρος τραυματίστηκε και αποσύρθηκε σε ένα κοντινό κτίριο όπου κάλεσε για βοήθεια στα εβραϊκά, είπε ο αξιωματούχος.

«Αμέσως ο διοικητής του τάγματος εκδίδει διαταγή κατάπαυσης του πυρός, αλλά συνεχίστηκαν οι πυροβολισμοί με αποτέλεσμα να σκοτωθεί και εκείνος», είπε ο αξιωματούχος. «Αυτό ήταν ενάντια στους κανόνες εμπλοκής μας», πρόσθεσε.

Ο στρατός την Παρασκευή αναγνώρισε τους τρεις ομήρους ως τους Yotam Haim και Alon Shamriz, που απήχθησαν από το κιμπούτς Kfar Aza, και τον Samer Talalka, που απήχθη από το κοντινό κιμπούτς Nir Am, όμηροι όλοι της Χαμάς από τις 7 Οκτωβρίου.

Ο θάνατος των τριών μηνών έχει προκαλέσει κύμα οργής στο εσωτερικό του Ισραήλ και πραγματοποιούνται διαδηλώσεις με τις οποίες οι πολίτες ζητούν άμεση κατάπαυση του πυρός και διπλωματική λύση.

Είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται μια τάση στο εσωτερικό του Ισραήλ η οποία είναι ενάντια στην συνέχιση του πολέμου με την Χαμάς.

Πηγή pronews

Τα σχόλια είναι κλειστά.