Πόλεμος στην Ουκρανία: Μυστική συνάντηση G7 και άλλων χωρών με εκπροσώπους του Κιέβου στη Σαουδική Αραβία

0

Στη Σαουδική Αραβία στις 16 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε μυστική συνάντηση εκπροσώπων της Ουκρανίας, των χωρών της «Ομάδας των Επτά» και μερικών χωρών του νοτίου ημισφαιρίου, στην οποία συζητήθηκε η ουκρανική «πρόταση ειρήνης», μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο πηγές που είχαν γνώση για την εν λόγω συνάντηση.

Μεταξύ των συμμετεχόντων εκ μέρους των χωρών του νοτίου ημισφαιρίου, το Bloomberg αναφέρει τους εκπροσώπους της Ινδίας, της Σαουδικής Αραβίας αλλά και της Τουρκίας. Η Κίνα, η Βραζιλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που συμμετείχαν σε προηγούμενες, δεν έστειλαν αυτή τη φορά εκπροσώπους τους. Σύμφωνα με τις πηγές του Bloomberg, η Βραζιλία έστειλε γραπτή δήλωση, αλλά δεν διευκρινίζεται ποιο ήταν το περιεχόμενό της.

Οι πηγές του Bloomberg ανέφεραν ότι η διοργάνωση της μυστικής συνάντησης προσέφερε τη δυνατότητα να διεξαχθεί μια πιο ελεύθερη και ειλικρινής συζήτηση σχετικά με τις προϋποθέσεις για την επίτευξη ειρήνης και τις αρχές μιας πιθανής συνεργασίας της Ουκρανίας με τη Ρωσία στο μέλλον. Στη συνάντηση βασικά οι χώρες εκπροσωπήθηκαν από τους συμβούλους σε θέματα ασφαλείας.

«Σημαντική πρόοδος», όπως επισημαίνει το Bloomberg, δεν επιτεύχθηκε. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Bloomberg, οι χώρες του νοτίου ημισφαιρίου εμμένουν στην έναρξη της άμεσης συνεργασίας με τη Ρωσία, ενώ η Ουκρανία και οι χώρες της «Ομάδας των Επτά» θεωρούν ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δεν δείχνει καμία ένδειξη ότι επιδιώκει συνομιλίες.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου αρνήθηκε να σχολιάσει. Η Ουκρανία και η Σαουδική Αραβία επίσης δεν απάντησαν στο αίτημα να σχολιάσουν το θέμα, γράφει ο ρωσικός ιστότοπος ερευνητικής δημοσιογραφίας Meduza.

πηγή: https://www.amna.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.