Προελαύνουν οι Ρώσοι, οι Ουκρανοί πνίγονται στο αίμα – Συναγερμός… στη Λευκορωσία – Σκόνη Leopard από Iskander M

0

Τη στιγμή που πυκνώνουν οι πληροφορίες για δραματικές απώλειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στις μάχες των τελευταίων ημερών, με δημοσιεύματα μάλιστα από τον δυτικό Τύπο να κάνουν λόγο για πραγματικά απελπιστική κατάσταση, ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να προελαύνει σε όλη τη γραμμή του μετώπου, κατακτώντας ολοένα και περισσότερα εδάφη και οικισμούς.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν δύο ακόμα χωριά στην περιφέρεια του Donetsk, επισημαίνοντας ότι οι προσπάθειες των Ουκρανών να περάσουν στην αριστερή όχθη του Δνείπερου στην Kherson… πνίγηκαν στο αίμα.

Την ίδια στιγμή, συναγερμός έχει σημάνει στη Λευκορωσία τόσο από την παρουσία 20.000 στρατιωτών του ΝΑΤΟ όσο και από την ανάπτυξη ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων κοντά στα σύνορα της, με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου στρατού να υποστηρίζει πως εάν τεθεί σε κίνδυνο η κυριαρχία και η ανεξαρτησία της Λευκορωσίας, τότε δεν θα πρέπει να αποκλείεται η χρήση ακόμα και μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων.

Από την πλευρά του ο απερχόμενος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg έσπευσε να βάλει στο κάδρο και την Κίνα, κατηγορώντας την ότι δίνει όπλα στη Ρωσία και ότι πυροδοτεί τον μεγαλύτερο πόλεμο στην Ευρώπη μετά το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.

Vyacheslav Volodin (Ρωσία): Biden, Macron, Scholz και Shunak καταστρέφουν την παγκόσμια σταθερότητα

Πυρά στους ηγέτες των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Μ. Βρετανίας ότι καταστρέφουν τη σταθερότητα στον κόσμο εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας, Vyacheslav Volodin.

«Ο Biden, ο Macron, ο Scholz, ο Shunak έκαναν τα πάντα για να καταστρέψουν τη σταθερότητα στον κόσμο.

Οι πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών και των ευρωπαϊκών χωρών δεν συμφωνούν με τις πολιτικές των σημερινών αρχηγών κρατών, ψηφίζουν εναντίον τους, απαιτώντας την παραίτησή τους» ανέφερε σε ανάρτηση του στο Telegram ο Volodin με αφορμή και τα εκλογικά αποτελέσματα από τις εκλογές στη Γαλλία.

«Τα αποτελέσματα των εκλογικών διαδικασιών την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ έληξαν με ήττα του Joe Biden στο debate ενώ στη Γαλλία το κόμμα του Macaron έχασε, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στις βουλευτικές εκλογές.

Αυτά τα αποτελέσματα δεν είναι τυχαία.

Οι πολίτες στις ΗΠΑ και στη Γαλλία επιλέγουν μια εθνικά προσανατολισμένη πολιτική που αποσκοπεί στην οικονομική τους ανάπτυξη και στην ανάγκη επίλυσης ζητημάτων παγκόσμιας ασφάλειας» υποστήριξε ο Volodin, τονίζοντας ότι οι σημερινοί αρχηγοί κρατών «αποτυγχάνουν παταγωδώς» και ότι οι πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών και των ευρωπαϊκών χωρών «δεν συμφωνούν με τις πολιτικές που ακολουθούν οι σημερινοί αρχηγοί κρατών και τους καταψηφίζουν, απαιτώντας την παραίτησή τους».

«Ο Biden έχει γίνει τοξικός ακόμη και για τους δικούς του ανθρώπους, οι οποίοι μελετούν το πώς να απομακρύνουν την υποψηφιότητά του από τις εκλογές.

O Macron ήθελε να δείξει σε όλο τον κόσμο πόσο δημοφιλής είναι και πόσο έλεγχο της κατάστασης έχει.

Τώρα όλοι γελάνε με εξαίρεση τον ίδιο» τόνισε ο Volodin, επισημαίνοντας ότι τις επόμενες ημέρες ακολουθούν οι κοινοβουλευτικές εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Η πρόβλεψη δεν είναι υπέρ του κυβερνώντος συντηρητικού κόμματος.

Το ίδιο περιμένει τους Συντηρητικού, ήττα μετά από 14 χρόνια στην κεφαλή του κράτους» εκτιμά ο Volodin.

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Η Κίνα δίνει όπλα στη Ρωσία

Το ΝΑΤΟ δεν θεωρεί την Κίνα αντίπαλο, αλλά η συμμαχία πιστεύει ότι το Πεκίνο αμφισβητεί τις αξίες και τα συμφέροντά του υποστηρίζει ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg.

«Το ΝΑΤΟ δεν θεωρεί την Κίνα αντίπαλο, αλλά αμφισβητεί τις αξίες, τα συμφέροντα και την ασφάλειά μας» υποστήριξε ο Stoltenberg, τονίζοντας ότι η Κίνα φέρεται να απειλεί την Ταϊβάν και τις γειτονικές της χώρες.

Επιπλέον, ο Stoltenberg κατηγόρησε την Κίνα ότι παρέχει στρατιωτική υποστήριξη στη Ρωσική Ομοσπονδία, υποστηρίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο το Πεκίνο «πυροδοτεί τον μεγαλύτερο πόλεμο στην Ευρώπη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Σημειώνεται πως η Κίνα έχει επανειλημμένα αντιταχθεί στις μονομερείς κυρώσεις των ΗΠΑ κατά κινεζικών επιχειρήσεων με το πρόσχημα ότι έχουν δεσμούς με το ρωσικό στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα.

Zelensky (πρόεδρος Ουκρανίας): Ναι… σε διαπραγματεύσεις μέσω τρίτων

Ανοιχτός σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία μέσω τρίτων εμφανίζεται ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky, ο οποίος σε δηλώσεις του στο The Philadelphia Inquirer Sunday, υποστήριξε ότι βλέπει ένα πιθανό μοντέλο για συνομιλίες με τη Μόσχα με τη μορφή μιας τριμερούς συμφωνίας παρόμοιας με την Πρωτοβουλία για τη Μαύρη Θάλασσα, στην οποία συμμετέχουν μεσάζοντες με τη μορφή των Ηνωμένων Εθνών και της Τουρκίας.

«Αυτό το μοντέλο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο παράδειγμα του διαδρόμου σιτηρών, όταν η Ουκρανία διαπραγματεύτηκε όχι με τη Ρωσία, αλλά με τον ΟΗΕ και την Τουρκία», είπε ο Zelensky, τονίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, η οποία επικοινωνούσε με τη Ρωσία, κατέληξαν σε δύο «συμφωνίες» στις οποίες εμπλέκεται η Μόσχα.

«Τώρα αυτό μπορεί να γίνει με χώρες από διαφορετικές ηπείρους.

Προς το παρόν, έχουμε μόνο αυτό το μοντέλο» επισήμανε ο Zelensky.

Pavel Muraveiko (αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Λευκορωσίας): Έτοιμοι για μη στρατηγικά πυρηνικά όπλα

Συναγερμός έχει σημάνει στη Λευκορωσία εξαιτίας της παρουσίας 20.000 στρατιωτών του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα της.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας και αρχηγό του γενικού επιτελείου στρατού Pavel Muraveiko, 10 τάγματα του ΝΑΤΟ παραμένουν σταθμευμένα σε κράτη μέλη της ΕΕ στα σύνορα με τη Λευκορωσία.

«Σήμερα έχουμε 10 τακτικές ομάδες τάγματος του ΝΑΤΟ με συνολική δύναμη άνω των 20.000 ατόμων που βρίσκονται κοντά στα σύνορά μας.

Έξι από αυτές τις ομάδες είναι αμερικανικές.

Γιατί να διασχίσουν τον Ατλαντικό και να αναπτύξουν ένα σώμα εδώ;

Είπαν ότι ήταν προσωρινό» ανέφερε ο Muraveiko, τονίζοντας ότι αυτή η «εγγύτητα» είναι ενοχλητική.

Όπως είπε, η Λευκορωσία αξιολογεί προσεκτικά κάθε ενέργεια που αναλαμβάνουν τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ, υποστηρίζοντας ότι η χώρα «μελετά τις τεχνικές και τις μεθόδους» που χρησιμοποιούν.

Επιπλέον, τόνισε ότι η Λευκορωσία είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει μη στρατηγικά πυρηνικά όπλα, εάν τεθεί σε κίνδυνο η κυριαρχία και η ανεξαρτησία της.

«Ένα από τα τελευταία επιχειρήματα, που χρησιμεύουν ως ανασταλτικός παράγοντας είναι η εκ νέου ανάπτυξη μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων στη χώρα μας.

Έχουμε μάθει πώς να χειριζόμαστε αυτά τα όπλα, μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε με σιγουριά και είμαστε σε θέση να το κάνουμε.

Να είστε βέβαιοι ότι θα το κάνουμε εάν η κυριαρχία και η ανεξαρτησία της χώρας μας κινδυνεύουν» υπογράμμισε ο Muraveiko.

Krutoy (Λευκορωσία): Έχουμε την απάντηση σε κάθε πιθανό σενάριο στα σύνορα μας

Η Λευκορωσία έχει την απάντηση σε κάθε σενάριο εξέλιξης της κατάστασης στα σύνορα με την Ουκρανία υποστήριξε ο επικεφαλής της προεδρικής διοίκησης της Λευκορωσίας, Dmitry Krutoy, αναφερόμενος στην αυξανόμενη ένταση στα νότια σύνορα.

«Έχουμε την απάντηση σε οποιοδήποτε σενάριο.

Επομένως δεν θα θέλαμε η ουκρανική πλευρά να ξεκινήσει οποιεσδήποτε προκλήσεις που είναι απολύτως περιττές», είπε ο Krutoy, υποστηρίζοντας πως η Λευκορωσία παρακολουθεί προσεκτικά την κατάσταση.

«Ο στρατός μας παρακολουθεί πολύ προσεκτικά την κατάσταση στα νότια σύνορά μας από την αρχή της σύγκρουσης, δεν την αξιολογούμε ακόμη, είμαστε ακόμα σε κατάσταση παρακολούθησης» επισήμανε ο Krutoy.

Το υπουργείο Άμυνας Λευκορωσίας ανέφερε ότι η κατάσταση στα σύνορα Λευκορωσίας-Ουκρανίας χαρακτηρίζεται από αυξανόμενη ένταση, επισημαίνοντας ότι η Ουκρανία συγκεντρώνει στρατεύματα, όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό στα σύνορα με τη Λευκορωσία.

Ρωσία: Είναι και δικό μας πρόβλημα η ανάπτυξη ουκρανικών δυνάμεων στα σύνορα με τη Λευκορωσία

Είναι και δικό μας πρόβλημα η ανάπτυξη ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με τη Λευκορωσία υποστήριξε ο Dmitry Peskov, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

«Είναι μια αιτία ανησυχίας όχι μόνο για το Μίνσκ αλλά και για τη Μόσχα.

Είμαστε πραγματικοί σύμμαχοι και εταίροι.

Ρωσία και Λευκορωσία ως σύμμαχοι βρίσκονται σε πλήρη επαφή για το θέμα της συγκέντρωσης ουκρανικών δυνάμεων στα σύνορα με τη Λευκορωσία» είπε ο Peskov, αναφέροντας πως οι δύο χώρες έχουν ειδικές μορφές διαλόγου μέσω όλων των σχετικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών υπηρεσιών και των υπουργείων Άμυνας.

Ερωτηθείς για το εάν θα υπάρξει κάποια συνομιλία Putin – Lukashenko, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σημείωσε πως εάν το θεωρήσουν απαραίτητο, θα το πράξουν.

Όσον αφορά το σενάριο διαπραγματεύσεων μέσω τρίτων, ο Peskov υποστήριξε ότι η Ρωσία είναι ανοιχτή σε οποιονδήποτε διάλογο για την Ουκρανία υπό την προϋπόθεση ότι θα επιτύχει τους στόχους της.

Baerbock (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Η στήριξη της Ουκρανίας είναι το μεγαλύτερο εθνικό μας συμφέρον

Η υποστήριξη στην Ουκρανία είναι το μεγαλύτερο εθνικό μας συμφέρον υποστήριξε η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Annalena Baerbock.

Σε δηλώσεις της η Γερμανίδα ΥΠΕΞ υπογράμμισε πως έχει μπερδευτεί από τις διάφορες συζητήσεις, κατά τις οποίες «η στήριξη στην Ουκρανία θεωρείται ως χειρονομία φιλανθρωπίας».

«Αυτό που είναι στην πραγματικότητα, είναι μια επένδυση για την ασφάλεια της ίδιας της Γερμανίας» υπογράμμισε η Baerbock.

«Στην πραγματικότητα, δεν μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερο εθνικό συμφέρον από αυτήν τη στήριξη» επισήμανε η ΥΠΕΞ, τονίζοντας πως είναι εξίσου συγκεχυμένο το σκεπτικό των ανθρώπων που θα ήθελαν να ζουν με ασφάλεια, αλλά δεν θα ήθελαν να δαπανηθούν χρήματα για τη διασφάλισή της.

«Η πρόκληση για τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων δεν είναι να ενεργούν σαν να μην συμβαίνει τίποτα, αλλά να ξεκαθαρίζουν ανά πάσα στιγμή ότι η ασφάλεια δεν είναι κάτι που θεωρούμε δεδομένο, αλλά ότι πρέπει να επενδύσουμε στην ασφάλειά μας» επισήμανε η Baerbock.

Σημειώνεται ότι η Γερμανία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων στην Ουκρανία μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Saldo (Ρώσος αξιωματούχος): Οι Ουκρανοί πνίγηκαν… στο αίμα

Όλες οι προσπάθειες των Ουκρανών να περάσουν στην αριστερή όχθη του ποταμού Δνείπερου στην Kherson πνίγηκαν στο αίμα υποστήριξε ο κυβερνήτης της Kherson (των εδαφών που ελέγχονται από τους Ρώσους), Vladimir Saldo.

«Μετά το Krynoki, οι Ουκρανοί επιχείρησαν να περάσουν στην αριστερή όχθη του Δνείπερου.

Απωθήθηκαν και μετρούν τεράστιες απώλειες» επισήμανε ο Saldo.

Marochko (Ρώσος στρατιωτικός αναλυτής): Αποκρούσαμε 6 επιθέσεις των Ουκρανών στο Luhansk – Έχασαν 9.200 στρατιώτες

Την περασμένη εβδομάδα οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις απέκρουσαν έξι προσπάθειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων (AFU) να διεισδύσουν στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk υποστήριξε ο στρατιωτικός ειδικός Andrey Marochko.

«Από τις 22 Ιουνίου έως τις 28 Ιουνίου του 2024, μονάδες της ομάδας «Δύση» απέκρουσαν έξι εχθρικές αντεπιθέσεις.

Οι απώλειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων κατά την περίοδο αναφοράς ανήλθαν σε περίπου 9.200 μαχητές και μισθοφόρους» υπογράμμισε μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS o Marochko.

Όπως είπε, την περασμένη εβδομάδα, τα ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν 2 άρματα μάχης, 3 οχήματα μάχης του συστήματος πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης Grad, 15 σταθμούς ηλεκτρονικού πολέμου, 96 πυροβόλα, καθώς και πάνω από 160 διάφορα οχήματα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Associated Press: Ουκρανοί κρατούμενοι και εγκληματίες στο μέτωπο – Πολεμούν ήδη 3.000

Κατάδικους, δολοφόνους και εγκληματίες στέλνει στο μέτωπο η Ουκρανία σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό στις τάξεις του ουκρανικού στρατού.

Δημοσίευμα του Associated Press αναφέρει πως οι Ουκρανοί υπόσχονται σε φυλακισμένους, ανάμεσα τους και σε δολοφόνους, ότι θα αποκτήσουν την ελευθερία τους, εάν πολεμήσουν κατά των Ρώσων.

Όπως επισημαίνεται, δεν επιλέγονται όσοι έχουν καταδικαστεί για βιασμό, για σεξουαλική επίθεση, για δολοφονίες δύο η περισσότερων ατόμων ή για εγκλήματα κατά της εθνικής ασφάλειας της Ουκρανίας.

Εξαιτίας των πολύ υψηλών απωλειών και των ελλείψεων στον ουκρανικό στρατό, για πρώτη φορά αναζητούνται στρατιώτες στις φυλακές της χώρας.

Σύμφωνα με το Associated Press, οι Ουκρανοί αφού υποβληθούν στους απαραίτητους ελέγχους, λαμβάνουν τη βασική τους εκπαίδευση στην χρήση όπλων και άλλου στρατιωτικού εξοπλισμού και κατόπιν στελεχώνουν μονάδες του ουκρανικού στρατού.

Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 3.000 κρατούμενοι έχουν ήδη απελευθερωθεί υπό όρους και έχουν τοποθετηθεί σε στρατιωτικές μονάδες.

Εκτιμήσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης της Ουκρανίας αναφέρουν πως περίπου 27.000 κρατούμενοι θα μπορούσαν να είναι επιλέξιμοι για να στελεχώσουν μονάδες του στρατού.

Στην Ουκρανία ο πληθυσμός των κρατουμένων υπολογίζεται σε 42.000.

Προέλαση Ρώσων, καταλαμβάνουν διαρκώς εδάφη και οικισμούς

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε πως ο ρωσικός στρατός κατέλαβε τον οικισμό Stepovaya Novoselovka στην περιοχή του Kharkiv καθώς και το Novopokrovskoye στην περιφέρεια του Donetsk.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ρ
ωσικά στρατεύματα κατέλαβαν τα χωριά Spirne και Novooleksandrivka στην περιφέρεια του Donetsk.

Το χωριό Spirne βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του Donetsk, κοντά στα διοικητικά όρια της περιφέρειας Luhansk.

Το χωριό Novooleksandrivka βρίσκεται περίπου 130 χιλιόμετρα δυτικά του Spirne.

Κατά τη χθεσινή ενημέρωση του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας της Ουκρανίας έγινε λόγος για «σφοδρές μάχες» στη συγκεκριμένη περιοχή, χωρίς όμως να αναφερθούν εδαφικές απώλειες.

Αναχαίτισαν 25 ουκρανικά drones σε Bryansk, Kursk

Εν τω μεταξύ, η ρωσική αεράμυνα ανακοίνωσε πως αναχαίτισε τουλάχιστον 25 ουκρανικά drones στις περιοχές Bryansk και Kursk, στη νοτιοδυτική Ρωσία.

Η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 18 μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Bryansk, με τον περιφερειάρχη Alexander Bogomaz να υποστηρίζει πως οι επιθέσεις εκδηλώθηκαν κατά κύματα εναντίον διαφορετικών τοποθεσιών.

Τουλάχιστον επτά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν στο Kursk, δήλωσε ο περιφερειάρχης Alexey Smirnov.

Οι δύο περιφερειάρχες ενημέρωσαν πως δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή σημαντικές υλικές ζημιές εξαιτίας των αεροπορικών επιδρομών.

Με Iskander M οι Ρώσοι κατέστρεψαν Leopard και στρατιωτικό εξοπλισμό στο Kharkiv

Ο ρωσικός στρατός επιτέθηκε σε σιδηροδρομικό σταθμό στην περιοχή του Kharkiv, καθώς οι δυνάμεις του Κιέβου μετέφεραν στρατιωτικό εξοπλισμό.

Βίντεο από το χτύπημα που εμφανίστηκε στο Διαδίκτυο στις 30 Ιουνίου, δείχνει τους τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους Iskander-M να χτυπούν πολλά τρένα στο σταθμό, συμπεριλαμβανομένου ενός φορτωμένου με μια σειρά από άρματα μάχης.

Μεταξύ αυτών που καταστράφηκαν στην επίθεση αναφέρθηκαν πολλά γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης Leopard 2.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ουκρανικός στρατιωτικός εξοπλισμός επρόκειτο να σταλεί στο μέτωπο στο Kharkiv.

Σημειώνεται πως μια ημέρα νωρίτερα, μια παρόμοια επίθεση αναφέρθηκε στην περιοχή Zaporozhie.

Αρκετά Iskander-M έπληξαν τον τόπο εκφόρτωσης μιας αμαξοστοιχίας όπου οι δυνάμεις του Κιέβου συγκέντρωναν στρατιωτικό εξοπλισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επίθεση καταστράφηκαν τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και συστήματα αεράμυνας.

Ο πύραυλος Iskander-M έχει βεληνεκές σχεδόν 500 χιλιόμετρα.

6_91.JPG

Τι συνέβη στο μέτωπο το τελευταίο 24ωρο

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου, οι ρωσικές δυνάμεις επέφεραν σημαντικά πλήγματα και κατέστρεψαν στόχους στη βιομηχανική ζώνη της Οδησσού αλλά και στο Kharkiv.

Επιπλέον, έπληξαν ένα ορυχείο που χρησιμοποιούσαν οι Ουκρανοί στο Selidovo.

Ο ρωσικός στρατός προέλασε δυτικά του Ocheretino, στο Volchansk και κοντά στο Chasov Yar.

Μέσα σε μια ημέρα οι Ρώσοι εξουδέρωσαν τουλάχιστον 1.500 Ουκρανούς στρατιώτες σε Krasny Lyman, Chasov Yar, Donetsk, νότιο Donetsk και Kherson ενώ η ρωσική αεράμυνα αναχαίτισε 72 ουκρανικά drones και κατέρριψε δύο πυραύλους Neptune-MD, τρεις πυραύλους MALD και εννέα HIMARS.

7_83.jpg

Οι Ρώσοι επιβεβαίωσαν τον πλήρη έλεγχο της Novooleksandrivka , προχώρησαν κατά μήκος του σιδηροδρόμου δυτικά του Ocheretino και προέλασαν νότια της Novooleksandrivka .

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στην Evgenovka και νότια του Sokil.

Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν στα περίχωρα του Novopokrovskoe και στα νότια προάστια της Alexandropol
.

8_77.jpg

Οι Ρώσοι συνεχίζουν τις εκκαθαριστικές τους επιχειρήσεις στη Razdolovka ενώ συγκρούσεις μαίνονται στα περίχωρα του Pereezdnoe και Vyemka.

Επίσης, μάχες αναφέρονται στα δυτικά προάστια του Bilogorvka και στο Dibrova.

9_48.jpg

Ο ρωσικός στρατός πήρε τον έλεγχο του βόρειου τμήματος του Kanal και προχώρησε στο νότιο τμήμα του οικισμού, ενώ σφοδρές μάχες μαίνονται στα νότια του Kalinovka και στα προάστια του Grigorovka.

10_31.jpg

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.