Πρόταση του Ισραήλ για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και απελευθέρωση όλων των ομήρων

0

Επιπλέον, το Ισραήλ εμφανίζεται διατεθειμένο να επανεξετάσει την παρουσία των δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας

Το Ισραήλ φέρεται να έχει καταθέσει πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, που θα μπορούσε να διαρκέσει έως και δύο μήνες, με στόχο την απελευθέρωση όλων των ομήρων της Χαμάς, σύμφωνα με δημοσίευμα του ιστότοπου Axios, που επικαλείται ισραηλινούς αξιωματούχους.

Διαμεσολαβητές από την Αίγυπτο και το Κατάρ έχουν μεταφέρει το σχέδιο στην ηγεσία του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Οι Times of Israel έγραψαν ότι ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, φέρεται να ανέφερε τη Δευτέρα (22/01) σε συγγενείς ομήρων ότι δεν ισχύουν οι πληροφορίες περί πρότασης της Χαμάς για την απελευθέρωση αιχμαλώτων, υπογραμμίζοντας πως αντιθέτως τέτοια πρόταση έχει κατατεθεί από το Ισραήλ. Όμως, αρνήθηκε να τούς υπεισέλθει σε λεπτομέρειες όσο συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Channel 13 μετέδωσε ότι το σχέδιο προβλέπει την απελευθέρωση των ομήρων σε τρία στάδια: Το πρώτο αφορά γυναίκες και ηλικιωμένους, το δεύτερο νέους και το τρίτο την απελευθέρωση στρατιωτών μαζί με την παράδοση των σορών των αιχμαλώτων που σκοτώθηκαν.

Σε κάθε στάδιο θα απελευθερώνονται Παλαστίνιοι που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές, αναλόγως του αριθμού των αιχμαλώτων που θα αφήνονται ελεύθεροι από τη Χαμάς. Ακόμη, το Ισραήλ φέρεται διατεθειμένο να επανεξετάσει την παρουσία των δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.