«Συναγερμός» στον Κόλπο του Ομάν: Κατέλαβαν πλοίο ελληνικών συμφερόντων

0

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ένοπλοι φέρονται να επιβιβάστηκαν στο ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο St.Nikolas, το οποίο πλέει στον Κόλπο του Ομάν!

Πρόκειται για τo πετρελαιοφόρο St. Nikolas (πρώην Suez Rajan), συνδεδεμένο με την ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Empire Navigation.

Το Associated Press κάνει λόγο για κατάληψη του σκάφους, ενώ η είδηση επιβεβαιώνεται και από το υπουργείο Ναυτιλίας!

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τουλάχιστον έξι ένοπλοι άνδρες με στρατιωτικές σχολές επιβιβάστηκαν στο πλοίο και κάλυψαν τις κάμερες παρακολούθησης.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του AP:

Ένα πετρελαιοφόρο που κάποτε βρισκόταν στο επίκεντρο μιας κρίσης μεταξύ του Ιράν και των Ηνωμένων Πολιτειών τέθηκε υπό κατάληψη στον Κόλπο του Ομάν από «μη εξουσιοδοτημένα» άτομα με στρατιωτικές στολές νωρίς το πρωί της Πέμπτης, αναφέρει ο βρετανικός στρατός και μια ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας.

Οι λεπτομέρειες παρέμειναν αδιευκρίνιστες! Ωστόσο, οι υποψίες έπεσαν αμέσως στο Ιράν, καθώς το πλοίο ήταν κάποτε γνωστό ως Suez Rajan και είχε εμπλακεί σε μια χρόνια διαμάχη που τελικά οδήγησε το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να κατασχέσει 1 εκατομμύριο βαρέλια ιρανικού αργού πετρελαίου σε αυτό.

Η προφανής κατάληψη έρχεται μετά από εβδομάδες επιθέσεων των ανταρτών Χούτι της Υεμένης που υποστηρίζονται από το Ιράν σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα!

πηγή: https://www.el.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.