Συναγερμός στους καθεδρικούς ναούς της Ευρώπης εν όψη των Χριστουγέννων

GREECE 24 LOGOΗ γερμανική αστυνομία ενίσχυσε την ασφάλεια στον τεράστιο καθεδρικό Ναό της    Κολωνίας, έπειτα από πληροφορίες περί σχεδίου για τρομοκρατική επίθεση εν                           μέσω και ειδικότερα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων εκατοντάδες ένστολοι είχαν παραταχθεί γύρω από την εκκλησία στο κέντρο της γερμανικής μεγαλούπολης και έλεγξαν με σκύλους την περιοχή.

Υπό το φόβο της τρομοκρατίας βαθαίνει το σκοτάδι και αυξάνεται η αστυνόμευση στους δρόμους με αποτέλεσμα οι χριστιανικές εκκλησίες να αδειάζουν από κόσμο.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας υποστήριξε ότι ο καθεδρικός ναός της Κολωνίας είναι ο ναός με τους περισσότερους επισκέπτες στην Ευρώπη ενώ δίπλα του βρίσκεται και ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός, που η σημαίνει ότι η κίνηση στην περιοχή είναι αυξημένη.

Όπως μεταδίδεται, οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου στην Αυστρία, την Γερμανία και την Ισπανία έχουν υποκλέψει πληροφορίες σχετικά με πιθανές επιθέσεις από μια μουσουλμανική τρομοκρατική ομάδα κατά την διάρκεια των εορτασμών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Αυτές οι επιθέσεις έχουν στόχο κύριες τοποθεσίες σε μεγάλες πόλεις όπως η Κολωνία, η Βιέννη και η Μαδρίτη και ειδικά Ναούς κατά των Χριστουγεννιάτικων λειτουργιών.

Οι πρώτες πληροφορίες αποκαλύπτουν ότι οι συλληφθέντες ύποπτοι, που πιστεύεται ότι είναι από το Τατζικιστάν και συνδέονται με την επαρχία Χορασάν του Ισλαμικού Κράτους (ISPK), διείσδυσαν στην Ευρώπη υπό το καθεστώς των προσφύγων.

Αναφορές της Γερμανικής BILD επιβεβαιώνουν ότι πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις από ειδικές δυνάμεις στη Βιέννη, όπως και στην Γερμανία.

Ομοίως με την Κολωνία, η Βιέννη κήρυξε τον περίφημο καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η αστυνομία της Βιέννης ανακοίνωσε προληπτικούς ελέγχους εισόδου από πλήρως οπλισμένους αστυνομικούς  για την διατήρηση της δημόσιας ασφάλειας στην Αυστρία. Θα υπάρχει αυξημένη αστυνομική παρουσία με πολιτικά και ένστολους αξιωματικούς εξοπλισμένους, εστιάζοντας σε εκκλησίες και χριστουγεννιάτικες αγορές.

Σε ό,τι αφορά στην Ισπανία, το υπουργείο Εσωτερικών είχε ήδη ανακοινώσει την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας από τις 18 Δεκεμβρίου, για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

ΠΗΓΗ: https://www.el.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.