Τα Σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας γιορτάζουν την 28η Οκτωβρίου διαφορετικά.

0

greek schools melbourne

Τα Σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας γιορτάζουν την 28η Οκτωβρίου διαφορετικά.

Με έναν πρωτότυπο τρόπο επέλεξαν να τιμήσουν φέτος την επέτειο της 28 ης Οκτωβρίου τα Σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης (Ε.Κ.Μ.), με εκδηλώσεις που ξεκίνησαν την Τρίτη, 24 Οκτωβρίου, στη σχολική μονάδα του Bentleigh, και τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων.

Ήταν μια διαφορετική γιορτή, αφιερωμένη στο διαχρονικό θέμα της Ειρήνης, που τα γεγονότα ανά τον κόσμο στην εποχή μας το καθιστούν επίκαιρο για μια ακόμη φορά. Στο πλαίσιο αυτό, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην ελληνοαυστραλιανή φιλία και στη σημασία των ιστορικών δεσμών που ενώνουν τον ελληνικό λαό και τους ANZAC.

Η εκδήλωση άρχισε με μαθητική παρέλαση, ανάκρουση των εθνικών ύμνων, έπαρση σημαίας και κατάθεση στεφάνου στον χώρο του σχολείου. Ακολούθησε το κυρίως μέρος της γιορτής.                                                                                                                     Τα μηνύματα της ημέρας παρουσίασαν στους μαθητές εκπαιδευτικοί του σχολείου μέσα από μια εξαιρετική παράσταση Καραγκιόζη με τίτλο «Ο Καραγκιόζης στη μάχη της Κρήτης», συνδυάζοντας χιούμορ, παράδοση και ιστορία σ’ αυτό το τόσο χαρακτηριστικό ελληνικό είδος θεάτρου σκιών. Τα παιδιά απόλαυσαν την παράσταση, γέλασαν με την καρδιά τους και κατανόησαν καλύτερα τα γεγονότα της εποχής και τις αξίες που μεταφέρει η επέτειος.     Στη συνέχεια, αντιστρέφοντας τους συνηθισμένους ρόλους, ανέβηκαν επί σκηνής οι δάσκαλοι αυτή τη φορά και παρουσίασαν σε μαθητές και γονείς το υπέροχο ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «Ειρήνη». Η φορτισμένη συγκινησιακά εκδήλωση έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, με το τραγούδι «Αν όλα τα παιδιά της γης» που παρουσίασαν οι μαθητές της Β΄ Δημοτικού.

Ήταν μια εξαιρετική γιορτή, που θα ταξιδέψει και στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες της Ε.Κ.Μ. τις επόμενες μέρες για να μεταφέρει το μήνυμα της Ειρήνης και της φιλίας των λαών σε γονείς και μαθητές με όχημα τον ελληνικό πολιτισμό και παράδοση.

Greeknews24. Supports the Greek community.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.