«Τα ζητήματα δικαιωμάτων δεν λύνονται με δημοψηφίσματα» ήταν η απάντηση της Κυβέρνησης προς τον Ιερώνυμο

0
«Η άποψη του ελληνικού λαού εκφράζεται στις εθνικές εκλογές που τα κόμματα κατεβαίνουν με τα προγράμματά τους και είτε εγκρίνονται είτε απορρίπτονται», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.

«Ηχηρή» και κατηγορηματική ήταν η απάντηση του Παύλου Μαρινάκη στην πρόταση του Αρχιεπίσκοπου για διενέργεια δημοψηφίσματος σε ό,τι αφορά στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο πως «τα ζητήματα δικαιωμάτων δεν λύνονται με δημοψηφίσματα».

«Υπάρχει απόλυτος σεβασμός της κυβέρνησης στην Εκκλησία, ακούμε όλες τις απόψεις», είπε αρχικά Παύλος Μαρινάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ, σχολιάζοντας την περέμβαση του Αρχιεπισκόπου, κατά την οποία ο προκαθήμενος της ελλαδικής εκκλησίας προέκρινε λύση δημοψηφίσματος για το ζήτημα.

«Στη χώρα μας», είπε ο κ. Μαρινάκης, «τα ζητήματα δικαιωμάτων δεν λύνονται με δημοψηφίσματα. Η άποψη του λαού εκφράζεται μέσω των εκλογών, στην ατζέντα μας το θέμα ήταν ψηλά, στις προεγκλογικές μας δεσμεύσεις το συγκεκριμένο θέμα ήταν ψηλά», είπε.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Μαρινάκης είπε: «Υπάρχει απόλυτος σεβασμός της κυβέρνησης στην εκκλησία. Προφανώς και ακούμε με απόλυτο σεβασμό συνολικά τις απόψεις γιατί η συμβολή της είναι διαχρονική και ειδικά σε περιόδους κρίσεων αυτά τα χρόνια για τη στήριξη των πολιτών.

Η άποψη του ελληνικού λαού εκφράζεται στις εθνικές εκλογές που τα κόμματα κατεβαίνουν με τα προγράμματά τους και είτε εγκρίνονται είτε απορρίπτονται.

Το δικό μας εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία.

Στο δικό μας πρόγραμμα υπήρχε η ατζέντα για τα δικαιώματα των ατόμων ΛΟΑΤΚΙ+. Και προεκλογική δέσμευση είναι και το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης με τον Αρχιεπίσκοπο.

Είναι ένα επιχείρημα που ακούμε και από άλλους, πως θα μεγαλώσουν τα παιδιά με δύο μαμάδες και μπαμπάδες.

Αυτή τη στιγμή μεγαλώνουν πολλά παιδιά με δύο μαμάδες και δύο μπαμπάδες και δεν σημαίνει ότι είναι a priori ακατάλληλοι δύο άνδρες ή ένα ετερόφυλο ζευγάρι.

Από το 1946 μπορούν να υιοθετήσουν ένας άνδρας και μια γυναίκα παιδί μόνοι και να συνάψει ένα σύμφωνο συμβίωσης και να το μεγαλώνουν μαζί (με άτομο του ίδιου φύλου). Αλλά δεν έχουν ρυθμιστεί τα δικαιώματα του παιδιού και μπορεί το παιδί να καταλήξει σε ένα ίδρυμα.

Πλέον θα ελέγχονται όπως και τα ετερόφυλα ζευγάρια και οι δύο υποψήφιοι για υιοθεσία αν είναι κατάλληλοι ενώ τώρα ελέγχεται στην πραγματικότητα μόνο ένας εκ των δύο

Άρα δεν είναι κάτι που δεν συμβαίνει. Ρυθμίζονται θέματα προς όφελος των παιδιών.

Δεν μπορεί κανείς να υποδείξει στην Εκκλησία αν θα μιλήσει και τι θα πει.

Έχει το δικαίωμα να εκφράσει τις απόψεις της.

Εμείς όμως είμαστε ξεκάθαροι. Με απόλυτο σεβασμό στην εκκλησία, υπάρχει η εκτελεστική εξουσία στη χώρα. Αυτή εισηγείται ένα νομοσχέδιο και είναι στην κρίση των βουλευτών αν θα το εγκρίνει. Και έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα ψηφιστεί».

Ο κ. Μαρινάκης πρόσθεσε ότι «στη χώρα μας έχουν ήδη διαμορφωθεί οικογένειες με ομόφυλα ζευγάρια», ενώ το ζήτημα θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο υπουργικό συμβούλιο, ώστε να ακολουθηθεί η διαδικασία της διαβούλευσης και εν τέλει της ψήφισης στις αρχές του Φεβρουαρίου από τη Βουλή.

πηγή: https://www.ieidiseis.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.