Τραμπ: Έγινε πραξικόπημα κατά του Μπάιντεν

0

«Κατά κάποιο τρόπο, ναι», απάντησε ο Τραμπ σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν πιστεύει ότι στην κατάσταση με τον Μπάιντεν, μπορούμε να μιλάμε για πραξικόπημα.

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία πήρε συνέντευξη μαζί με τον γερουσιαστή J.D. Vance, τον οποίο πρότεινε για αντιπρόεδρο. Και ο Βανς απάντησε καταφατικά σε αυτή την ερώτηση.

«Εάν ο Μπάιντεν δεν μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος, δεν μπορεί να υπηρετήσει ως πρόεδρος και θέλουν να τον απομακρύνουν επειδή δεν είναι ικανός να κάνει τη δουλειά – κοιτάξτε την 25η τροπολογία (στο Σύνταγμα των ΗΠΑ), μην κάνετε ό,τι είναι πολιτικά καλύτερο για τους Δημοκρατικούς», είπε ο Βανς.

Σύμφωνα με την 25η Τροποποίηση, ο αντιπρόεδρος και η διοίκηση έχουν την εξουσία να κηρύξουν τον πρόεδρο ανίκανο για το αξίωμα και να τον αναγκάσουν να παραιτηθεί. Ο Βανς σημείωσε ότι εάν πρόκειται για «πραγματικό πρόβλημα», πρέπει να αντιμετωπιστεί «κατάλληλα».

Στις 5 Νοεμβρίου θα διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Υποτίθεται ότι το Δημοκρατικό Κόμμα θα εκπροσωπείτο από τον σημερινό αρχηγό του κράτους, Τζόζεφ Μπάιντεν, αλλά μετά από μια καταστροφική επίδοση στη συζήτηση του Ιουνίου με τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, οι εκκλήσεις για τον Μπάιντεν να εγκαταλείψει τον αγώνα άρχισαν να ακούγονται μεταξύ των Δημοκρατικών. . Στις 21 Ιουλίου αποφάσισε να αποσυρθεί από την κούρσα και να υποστηρίξει την υποψηφιότητα της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις για το ανώτατο αξίωμα στην πολιτεία των ΗΠΑ.

Τη Δευτέρα, ο Τζο Μπάιντεν αποχώρησε επίσημα από την προεδρική κούρσα του 2024 και ενέκρινε την Καμάλα Χάρις.

Η ξαφνική απόφαση του Μπάιντεν να εγκαταλείψει την κούρσα δεν προήλθε μέσω συνέντευξης Τύπου ή επίσημου δελτίου τύπου του Λευκού Οίκου, αλλά από μια ανάρτηση στο X από τον λογαριασμό του Μπάιντεν X που περιείχε μια επιστολή χωρίς επίσημη προεδρική σφραγίδα.

Τα στελέχη της εκστρατείας του Μπάιντεν αιφνιδιάστηκαν από την ανακοίνωση του Τζο Μπάιντεν να εγκαταλείψει την κούρσα του 2024.

«Κανείς από εμάς δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει», είπε ένας υπάλληλος στο Politico. «Όλοι το μαθαίνουμε με tweet».

Λίγο μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής ανακοίνωσης του Μπάιντεν, αρκετοί δημοσιογράφοι παρατήρησαν ότι η υπογραφή του Μπάιντεν στην επιστολή ανακοίνωσης του δεν ταίριαζε με την επίσημη υπογραφή του Μπάιντεν.

Οι πρόσφατες υπογραφές του Μπάιντεν στα εκτελεστικά του διατάγματα διαφέρουν επίσης από την υπογραφή του στην επιστολή που παραιτήθηκε.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.