Αυτά είναι τα 16 είδη εντόμων που εγκρίθηκαν για ανθρώπινη κατανάλωση

0

Η Σιγκαπούρη έκανε το άλμα και ενέκρινε 16 είδη εντόμων ως ασφαλή για ανθρώπινη κατανάλωση, μεταδίδει ο βρετανικός Guardian

Σύμφωνα με την άποψη του Οργανισμού Τροφίμων της Σιγκαπούρης (SFA) σε αυτά περιλαμβάνονται γρύλοι, προνύμφες σκώρων και ένα είδος μέλισσας. Ο οργανισμός λέει ότι έλαβε αυτή την απόφαση απλώς και μόνο επειδή η βιομηχανία εντόμων «αναπτύσσεται και τα έντομα είναι ένα νέο είδος διατροφής εδώ».

Όλα αυτά έρχονται, καθώς Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO) συνεχίζει να προωθεί την κατανάλωση εντόμων ως φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο για να λάβετε πρωτεΐνη στην διατροφή σας – τόσο για τον άνθρωπο όσο και για τα ζώα τους.

Και φυσικά τα έντομα δεν θα δοθούν ολόκληρα αλλά σε μορφή αλεύρων και άλλων μορφών, προκειμένου να προωθηθούν εύκολα στο κοινό, όπως τονίζει μεταξύ, άλλων η βρετανική εφημερίδα: «Τα πλούσια σε πρωτεΐνες ζυμαρικά θα μπορούσαν να παρασκευαστούν χρησιμοποιώντας αλεύρι από αλεσμένα έντομα, όπως και μπισκότα ή σκόνη για σέικ πρωτεΐνης.»

Γράφει ο Guardian:

Ποια είναι τα είδη που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση;

Η Σιγκαπούρη έχει εγκρίνει 16 είδη εντόμων, σε διάφορα στάδια ανάπτυξης. Στο στάδιο των ενηλίκων βρίσκονται τέσσερα είδη γρύλων, δύο ακρίδας, ακόμα ένας είδος ακρίδας και ένα μέλισσας. Στο στάδιο της προνύμφης υπάρχουν τρία είδη αλευροσκούληκα, ένα είδος white grub (το προνυμφικό στάδιο των σκαραβαίων) και ένα είδος σκαθαριού ρινόκερου, καθώς και δύο είδη σκώρου. Οι σκώροι του μεταξοσκώληκα και οι μεταξοσκώληκες (διαφορετικά στάδια του ίδιου είδους) μπορούν να καταναλωθούν και οι δύο, σύμφωνα με τις οδηγίες.

«Είναι πραγματικά εκπληκτικό να βλέπεις ότι έχουν τώρα έναν τόσο μεγάλο κατάλογο ειδών που έχουν εγκριθεί για ανθρώπινη κατανάλωση», λέει ο Skye Blackburn, Αυστραλός εντομολόγος και επιστήμονας τροφίμων που υποστηρίζει την κατανάλωση εντόμων και πουλά προϊόντα με βάση τα έντομα. «Δείχνει πραγματικά ότι η Σιγκαπούρη είναι λίγο πιο ανοιχτή από ό,τι πιστεύαμε ότι θα ήταν στα βρώσιμα έντομα».

(…)

Γιατί ο ΟΗΕ θέλει να τρώμε έντομα;

Επειδή είναι ώρα κρίσης από άποψη κλίματος και τα έντομα είναι μια πολύ πιο βιώσιμη πηγή πρωτεΐνης από τα ζώα.

Έχουν υψηλό «ποσοστό μετατροπής», που σημαίνει ότι είναι αποτελεσματικά στο να μετατρέπουν την ενέργεια των φυτών σε πρωτεΐνη, ή με άλλα λόγια, να μετατρέπουν αυτό που τρώνε στο δικό τους σώμα. «Τα τριζόνια-γρύλλοι χρειάζονται έξι φορές λιγότερη τροφή από τα βοοειδή, τέσσερις φορές λιγότερη από τα πρόβατα και δύο φορές λιγότερο από τους χοίρους και τα κοτόπουλα κρεατοπαραγωγής για να παράγουν την ίδια ποσότητα πρωτεΐνης», σύμφωνα με τον FAO (σ.σ. Άραγε για αυτό ταλαιπωρούνται με βαρείς φόρους οικτηνοτορόφοι; Στο τέλος θα κλείσουν;).

Μπορούν επίσης να καλλιεργηθούν σε εσωτερικούς χώρους, να χρησιμοποιούν λιγότερο χώρο και νερό και να παράγουν χαμηλότερες εκπομπές. Επειδή μπορούν να καλλιεργηθούν σε αγροτικές και αστικές περιοχές σε σχετικά μικρά δωμάτια, μπορούν επίσης να αποτελέσουν πηγή εισοδήματος για άτομα που έχουν λιγότερη πρόσβαση στην γη ή την εκπαίδευση που απαιτείται για την εκτροφή ζώων.

Πηγή: https://www.el.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.