Η Λαγκάρντ αρνείται να πει την αλήθεια για το ψηφιακό χρήμα

0
Την «στρίμωξε» δημοσιογράφος…Τι απάντησε για να τον αποφύγει

ΜΜΕ ρώτησαν την Κριστίν Λαγκάρντ, επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, πώς οι άνθρωποι θα μπορούσαν να είναι σίγουροι ότι οι κυβερνήσεις δεν θα χρησιμοποιούσαν τα ψηφιακά νομίσματα ως εργαλείο ελέγχου.

Η απάντησή της: «Δεν μιλάω γιατί είμαι σε ήσυχη περίοδο».

Σημειώνεται πως η νέα ψηφιακή εποχή μπαίνει για τα καλά το 2024, ειδικά στα πορτοφόλια μας, καθώς το ψηφιακό ευρώ έρχεται για όλους.

Κυκλοφορεί μάλιστα ένα βίντεο με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, να έχει δηλώσει πριν μερικούς μήνες ότι οι κεντρικές τράπεζες ενδέχεται να χάσουν τον έλεγχο και στην σειρά τους, εάν αποτύχουν να υιοθετήσουν τα ψηφιακά νομίσματα της Κεντρικής Τράπεζας (CDBC).

Η Λαγκάρντ υποστήριξε ότι οι Κεντρικές Τράπεζες θεωρούνται ως «νομισματικές άγκυρες» από τις εμπορικές τράπεζες, γεγονός που τις υποχρεώνει να παραμείνουν προσηλωμένες στο νέο οικονομικό περιβάλλον — συμπεριλαμβανομένων των CBDC. Ειδάλλως…

Όπως έχει ήδη πει:

«Εμείς οι κεντρικοί τραπεζίτες λειτουργούμε ως ένα νομισματικό στήριγμα σχετικά με τις εμπορικές τράπεζες και τα ιδιωτικά χρήματα.

Αν δεν συμμετέχουμε σ’ αυτό το παιχνίδι, αν δεν εμπλεκόμαστε στον πειραματισμό και στις καινοτομίες όσον αφορά τα ψηφιακά νομίσματα κεντρικών τραπεζών, διακινδυνεύουμε να απωλέσουμε τον ρόλο του στηρίγματος που παίζουμε εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες…

Και έχουμε ιστορικά παραδείγματα, μια περίοδο όπου το νομισματικό στήριγμα των κεντρικών τραπεζών δεν υπήρχε, κι αυτό επιτάχυνε την μια κρίση μετά την άλλη.

Αυτό αναμφίβολα συνέβαινε την εποχή της ελεύθερης τραπεζικής τον 19ο αιώνα. Θέλουμε να επιστρέψουμε σ’ εκείνες τις εποχές; Πιθανότατα όχι.

Θα έλεγα ”Ασφαλώς όχι” από την πλεονεκτική μας θέση, λόγω της οποίας οφείλουμε να ανταποκριθούμε στην ζήτηση γι’ αυτές τις ψηφιακές πληρωμές προκειμένου να διατηρήσουμε τον ρόλο του στηρίγματος που έχουμε διαδραματίσει τακτικά».

Ο Aaron R. Day, Αμερικανός επιχειρηματίας και πολιτικός ακτιβιστής, εξέφρασε την άποψή του για το Ψηφιακό Νόμισμα Κεντρικής Τράπεζας (CDBC), το οποίο το οποίο επιδιώκεται να αντικαταστήσει εντελώς τα μετρητά σε κάθε χώρα!

Όπως είπε, μιλώντας στους Epoch Times:

«Θα σας πουν ότι το ψηφιακό νόμισμα είναι μια μορφή ψηφιακού χρήματος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εκεί όπου  δεν θα υπάρχουν μετρητά και, θα είναι πραγματικά βολικό, πραγματικά φθηνό και θα είναι πολύ εύκολο (στην χρήση).

Αυτό το οποίο είναι πραγματικά το  ψηφιακό νόμισμα της Κεντρικής Τράπεζας, είναι ψηφιακό χρήμα “προγραμματιζόμενο”, που μπορεί να το επιβλέπει η κυβέρνηση και μπορεί να λογοκριθεί από την κυβέρνηση.

Συνεπώς με άλλα λόγια, είναι κάτι όπου… -τώρα  φανταστείτε μια κοινωνία όπου δεν έχετε πλέον μετρητά και, κυριολεκτικά κάθε συναλλαγή που κάνετε παρακολουθείται από  την κυβέρνηση! Εάν έχετε λογαριασμό ταμιευτηρίου υγείας, χρεωστικές κάρτες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο για να αγοράσετε ορισμένα είδη υγειονομικής περίθαλψης τα οποία βρίσκονται ήδη σε λίστα!

Η κυβέρνηση αποφασίζει (εμμέσως) ακόμη και τι μπορείτε να αγοράσετε.

Θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο τα προγραμματισμένα σας χρήματα για την αγορά πραγμάτων, τα οποία η κυβέρνηση αποφασίζει ότι θέλει να αγοράσετε»!

Η Ελλάδα βρίσκεται πιο κοντά από κάθε άλλη χώρα σε όλα αυτά, τουλάχιστον στην Ευρώπη, και όπως είναι φυσικό αποθεώνεται.

Το ID2020 και η Digital Impact Alliance ανακοίνωσαν την συνεργασία τους για την προώθηση πρωτοβουλιών ψηφιακού μετασχηματισμού που δίνουν προτεραιότητα στα συμφέροντα και την ευημερία των ατόμων και των κοινοτήτων, όπως ισχυρίζονται, την ώρα που προωθείται παντού το ψηφιακό νόμισμα-ταυτότητα.

Όπως επιδιώκεται, το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα συνδεθεί με το ψηφιακό πορτοφόλι και την ψηφιακή ταυτότητα, ενδεχομένως σε αυτό που ονομάζεται ψηφιακό «χάραγμα» και το χαρακτηριστικό του είναι πως δεν θα μπορεί κανείς να αγοράζει ή να πουλά χωρίς αυτό.

Τελικά, τα CBDCs (Ψηφιακά Νομίσματα Κεντρικής Τράπεζας) ενδεχομένως θα φορτωθούν σε μικρά μικροτσίπ ή βιοτσίπ, προκειμένου να ενσωματωθούν στον οργανισμό, καθώς η τεχνολογία κάνει άλματα.

πηγή: https://www.el.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.