ΠΑΟΚ: Έξαλλοι πανηγυρισμοί στο Βικελίδης – «Φλέγεται» η Τούμπα για το 4ο Πρωτάθλημα!

0

Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το τέταρτο πρωτάθλημα της ιστορίας του και ο Ραζβάν Λουτσέσκου, οι παίκτες και οι φίλαθλοί του στην Τούμπα το πανηγύρισαν με τη ψυχή τους.

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την ανατροπή του αιώνα και παρότι όλοι τον είχαν ξεγραμμένο πριν μερικές αγωνιστικές κατέκτησε το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα στην ιστορία της Super League.

Ο Δικέφαλος κέρδισε τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης» με σκορ 2-1 και έδωσε το έναυσμα για έξαλλους πανηγυρισμούς στη Θεσσαλονίκη.

Αρχικά στο χορτάρι και τα αποδυτήρια της έδρας του μεγάλου τους αντιπάλου.

Αλλά ταυτόχρονα και στην Τούμπα, όπου 10.000 φίλαθλοι παρακολουθούσαν το παιχνίδι από γιγαντοοθόνη.

Μάλιστα, ο Δικέφαλος θα κάνει απόψε τη φιέστα στην Τούμπα, με την αποστολή να πηγαίνει απευθείας στο γήπεδο για να πανηγυρίσει με τους οπαδούς του, με την είσοδο να είναι ελεύθερη για όλους!

Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για αυτή τη βραδιά ξέφρενων πανηγυρισμών εδώ και δύο μέρες και άπαντες περιμένουν την αποστολή των θριαμβευτών στην Τούμπα για να πανηγυρίσουν όλοι μαζί το πρωτάθλημα!

Το κατάφερε στην έδρα του παθιασμένου Άρη, ο οποίος έδειξε πως δεν ήθελε με τίποτα να δει τον μεγάλο του αντίπαλο να πετυχαίνει κάτι τέτοιο στο «Κλ. Βικελίδης». Το 2-1 των «ασπρόμαυρων», έγραψε ιστορία με το τέταρτο πρωτάθλημα να πηγαίνει στην Τούμπα.

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου κάνοντας εκπληκτικό φίνις στη σεζόν, πέτυχε τέσσερις σερί νίκες σε ντέρμπι, επικρατώντας της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού στην Τούμπα και φυσικά του Άρη στο «Κλ. Βικελίδης». Παλικαρίσια λοιπόν στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος για το 2023-24!

Το ματς ήταν πραγματικό ντέρμπι, γεμάτο ένταση, με λίγες φάσεις, νεύρα και σκληρά μαρκαρίσματα. Ο ΠΑΟΚ όμως ήταν ουσιαστικός, προηγήθηκε δύο φορές στο παιχνίδι και έδειξε απίστευτα ψυχικά αποθέματα για να ξεπεράσει κάθε δυσκολία που του εμφανίστηκε στο ματς.

Κάπως έτσι έγραψε ιστορία στην έδρα του μεγάλου του αντιπάλου, τερματίζοντας τη σεζόν με 80 βαθμούς στο +2 απ’ τη δεύτερη ΑΕΚ. Βάζοντας στην τροπαιοθήκη του το πρωτάθλημα Νο. 4, μετά από αυτά 1976, 1985 και 2019.

Η αναμέτρηση άρχισε με ένταση και νευρικότητα. Φάσεις δεν υπήρξαν στα πρώτα λεπτά του ματς, παρά μόνο σκληράδα. Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν πιο οργανωμένα, όμως χωρίς κάποιο αποτέλεσμα. Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη υποψία ευκαιρίας ήρθε στο 15’, όταν έγινε σέντρα, ο Τάισον πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να κοντράρει και να περνάει εκτός.

Το παιχνίδι κυλούσε σβηστά χωρίς φάσεις και με την ένταση να κερδίζει τις ποδοσφαιρικές προσπάθειες. Μέχρι το ημίωρο, όταν και ένα κλέψιμο του ΠΑΟΚ ήρθε να αλλάξει τις ισορροπίες στο ματς. Ο Ζίβκοβιτς έκλεψε απ’ τον Μορόν, ο Σέρβος έκανε υπέροχη πάσα στον Μπράντον Τόμας και ο Ισπανός νίκησε τον Κουέστα για το 0-1!

Οι γηπεδούχοι μετά το γκολ του «δικέφαλου» άρχισαν να προσπαθούν να πάρουν επιθετικές πρωτοβουλίες. Ένα γύρισμα του Οντουμπάτζο δεν βρήκε συμπαίκτη, ενώ στο 41’ ο Μοντόγια σούταρε με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει στα χέρια του Κοτάρσκι.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση των 45 λεπτών, ο Τόμας έκανε λάθος πάσα στον Τάισον και χάθηκε ευκαιρία για πολύ επικίνδυνη αντεπίθεση. Στη συνέχεια ο Σουλεϊμάνοφ για τον Άρη βρήκε χώρο και σούταρε, με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με αυτό το 0-1, όμως με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου τα πράγματα άλλαξαν. Στο 47’ ο Άρης επέστρεψε και ισοφάρισε το παιχνίδι! Με ένα απ’ τα καλύτερα γκολ της σεζόν χωρίς αμφιβολία. Ο Οντουμπάτζο έκανε τη σέντρα και ο Μορός με ένα απίθανο γυριστό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1!

Αμέσως μετά ο Μιχαηλίδης σταμάτησε την προσπάθεια του Νταρίντα, καθώς ο Άρης είχε ψυχολογία και σαφώς μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ συνήλθε απ’ το σοκ της ισοφάρισης και ανέβασε… στροφές. Κέρδισε κάποιες στατικές φάσεις χωρίς να απειλήσει ουσιαστικά. Όμως στο 62’ οι φιλοξενούμενοι μπήκαν ξανά μπροστά στο σκορ.

Ο Κωνσταντέλιας έκανε εξαιρετική προσπάθεια, έδωσε στον Τόμας, ο Ισπανός γύρισε στον Τάισον που με δυνατό σουτ νίκησε τον Κουέστα για το 1-2!

Το σουτ του Οντουμπάτζο κόντραρε στα σώματα, ενώ η προσπάθεια του Ντεσπόντοφ για γυριστό δεν είχε αποτέλεσμα. Στο 71’ ο Φαμπιάνο στο δεύτερο δοκάρι σούταρε ψηλά άουτ. Τρία λεπτά μετά ο Κοτάρσκι έσωσε τον ΠΑΟΚ μπλοκάροντας το γύρισμα του Οντουμπάτζο.

Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 78’ της αναμέτρησης, με τον Μιχαηλίδη να αντικρίζει την δεύτερη κίτρινη. Ο στόπερ του ΠΑΟΚ είχε δεχτεί την πρώτη στο 1ο λεπτό. Για φάουλ πάνω στον Μορόν προκειμένου να μην βγει στην αντεπίθεση, ήρθε η αποβολή του αφήνοντας την ομάδα του με δέκα.

Με νευρικότητα και τον Άρη να προσπαθεί να πιέσει, κυλούσαν τα λεπτά στο «Κλ. Βικελίδης», φτάνοντας στις καθυστερήσεις. Ο Ζαμόρα με γυριστό έστειλε την μπάλα άουτ μετά τη συμπλήρωση των 90’.

Στο 90+5’ οι γηπεδούχοι είχαν εξαιρετική ευκαιρία, όταν ο Ανσαριφάρντ απ’ το ύψος της μικρής περιοχής ουσιαστικά, έστειλε την μπάλα άουτ. Κάπου εκεί ολοκληρώθηκε το ματς, καθώς απ’ το βολέ του Κοτάρσκι ακούστηκε το τριπλό σφύριγμα.

Αυτό ήταν σαν… τραγούδι στα αυτιά όλων στον ΠΑΟΚ! Ο «δικέφαλος» με το θρίαμβό του στο «Κλ. Βικελίδης» με 2-1, κατέκτησε το τέταρτο πρωτάθλημα της ιστορίας του!

Διαιτητής: Όρελ Γκρίνφελντ (Ισραήλ)

Κίτρινες: Μοντόγια, Βερστράτε, Μάνου Γκαρθία – Μιχαηλίδης, Κεντζιόρα, Κωνσταντέλιας, Κοτάρσκι.

Κόκκινη: Μιχαηλίδης (78’)

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μοντόγια (86’ Φεράρι), Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Εμβοντό (86’ Φετφατζίδης), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ (86’ Ανσαριφάρντ), Βερστράτε (66’ Μάνου Γκαρθία), Σαβέριο (72’ Ζαμόρα), Μορόν.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Σβαμπ, Μεϊτέ, Κωνσταντέλιας (80’ Νάσμπεργκ), Τάισον (65’ Ντεσπόντοφ), Α. Ζίβκοβιτς, Τόμας (65’ Σαμάτα).

Πρωταθλητής Ελλάδας για 4η φορά στην Ιστορία του στέφθηκε ο ΠΑΟΚ μετά τη νίκη του με 2-1 επί του Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στην 10η και τελευταία αγωνιστική των playoffs.

Έτσι, η ΑΕΚ που έκανε το καθήκον της απέναντι στη Λαμία (3-0) έμεινε στην δεύτερη θέση, ενώ ο Ολυμπιακός με ανατροπή στη Λεωφόρο, πήρε το 2-2, τερμάτισε στην τρίτη θέση και εξασφάλισε την τρίτη θέση, αφήνοντας τον Παναθηναϊκό τέταρτο.

ADVERTISΠλέον, οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν τον Άρη στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας με έπαθλο το τρόπαιο και ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Δείτε την τελική βαθμολογία της Super League:

1. ΠΑΟΚ 36 80 87-34
2. ΑΕΚ 36 78 80-35
3. Ολυμπιακός 36 74 78-36
3. Παναθηναϊκός 36 72 82-37
5. Άρης 36 55 51-44
6. Λαμία 36 35 43-79

Ο πίνακας των σκόρερ

20 ΓΚΟΛ: Μορόν (ΑΡΗΣ)

17 ΓΚΟΛ: Ελ Κααμπί (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)

16 ΓΚΟΛ: Οζέγκοβιτς (ΚΗΦΙΣΙΑ)

15 ΓΚΟΛ: Ιωαννίδης (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)

14 ΓΚΟΛ: Πόνσε (ΑΕΚ)

13 ΓΚΟΛ: Λιβάι Γκαρσία (ΑΕΚ), Μιριτέλο (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ)

12 ΓΚΟΛ: Ποντένσε (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)

11 ΓΚΟΛ: Ντεσπόντοφ (ΠΑΟΚ)

10 ΓΚΟΛ: Αντζιέλσκι (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Καρλίτος (ΛΑΜΙΑ), Μπερνάρ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Αντρίγια Ζίβκοβιτς (ΠΑΟΚ)

9 ΓΚΟΛ: Γκαρσία (ΒΟΛΟΣ), Κωνσταντέλιας (ΠΑΟΚ), Κόντε (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ)

8 ΓΚΟΛ: Ελίασον (ΑΕΚ), Γερεμέγεφ, Σπόραρ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Μουργκ (ΠΑΟΚ)

7 ΓΚΟΛ: Τσούμπερ (ΑΕΚ), Μασούρας (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Μπακασέτας (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Άλεξιτς (ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ), Μπράντον Τόμας (ΠΑΟΚ)

6 ΓΚΟΛ: Άμραμπατ, Βίντα, (ΑΕΚ), Φορτούνης, Γιόβετιτς (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Παλάσιος (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Οζντόεφ, Σβαμπ (ΠΑΟΚ)

5 ΓΚΟΛ: Σουλεϊμάνοφ (ΑΡΗΣ), Κρεσπί, Καλτσάς (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Βέργος (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Μωραΐτης (ΒΟΛΟΣ), Σλίβκα, Τσιλούλης (ΛΑΜΙΑ), Ναβάρο (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Ζοάο Πέδρο (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), Ουάρντα (ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ), Μπάμπα Ράχμαν, Τάισον (ΠΑΟΚ)

4 ΓΚΟΛ: Ζαμόρα, Φαμπιάνο (ΑΡΗΣ), Γιουμπιτάνα, Ρομπάιγ (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Ντέλετιτς (ΒΟΛΟΣ), Μάλτσι, Ρουμπέν Μαρτίνεθ (ΛΑΜΙΑ), Ελ Αραμπί(ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Ισέκα, Λουίζ Φελίπε, Μπάκιτς (ΟΦΗ), Ντίας, Πέδρο Τορεχόν (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), Βέρμπιτς (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Θυμιάνης, Ουάρντα, Μπετανκόρ (ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ), Ροσέρο, Εραμούσπε (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ)

3 ΓΚΟΛ: Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, Λιούμπισιτς (ΑΕΚ), Νταρίντα, Σαβέριο, Φετφατζίδης (ΑΡΗΣ), Ζουκάνοβιτς, Μπαρτόλο (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Έντερ Γκονζάλες (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Ασεχνούν, Κόμπα (ΒΟΛΟΣ), Ακούνια (ΛΑΜΙΑ), Ριέρα, Ντίκο (ΟΦΗ), Μπρούνο Ντουάρτε (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), Αράο, Τζούριτσιτς, Αϊτόρ, Τσέριν (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Χατζηστραβός (ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ), Τζίμας, Σάστρε (ΠΑΟΚ), Δεληγιαννίδης, Στάικος, Παμλίδης (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ)

2 ΓΚΟΛ: Κάλενς, Γκατσίνοβιτς, Ρότα, Γιόνσον, Σιμάνσκι (ΑΕΚ), Μουνάφο, Γιαμπλόνσκι, Μάντζης (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Καμαρά, Βαλένσια, Ασεβέδο (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Κόμπα, Μπερτόλιο, Σιέλης (ΒΟΛΟΣ), Ματέους Σάντος, Μπιφουμά, Βαφέας, Τετέι (Κηφισιά), Όρτα, Ζέλσον Μάρτινς, Κίνι, Ροντινέι (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Αποστολάκης, Τοράλ, Μπάκου, Λαμπρόπουλος, Νέιρα, Θοράρινσον (ΟΦΗ), Μαντσίνι, Γεντβάι (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Καρέλης, Χατζηθεοδωρίδης, Λιάβας, Σενγκέλια, Φρ. Ντουάρτε, Μαυρίας, Λομόνακο (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), Μούργος, Πηλέας (ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ), Μάρκος Αντόνιο, Ράφα Σοάρες, Σαμάτα (ΠΑΟΚ), Τζίμας, Παντελάκης (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ)

1 ΓΚΟΛ: Σιντιμπέ, Φαν Βέερτ, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Αραούχο, Μάνταλος (ΑΕΚ), Ανσαριφάρντ, Τζούρασεκ, Πάρδο, Μενέντες, Μανού Γκαρθία, Φατόρε, Μπράμπετς (ΑΡΗΣ), Γκρόζντανιτς, Άλβαρες, Ατιένθα, Αλάγκμπε (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Τζοβάρας, Φριτζόνσον, Κουέν, Τζαβέλλας, Αθανασίου (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Άλχο, Τρουιγιέ, Γκλάβτσιτς (ΒΟΛΟΣ), Σναϊντερλάν, Μιλίσεβιτς, Γιόβαντσιτς, Παπασάββας, Κωνσταντακόπουλος, Μποτία, Μασούρας, Λαντρ, Λούμορ, Νίνης (ΚΗΦΙΣΙΑ), Τζανετόπουλος, Τόσιτς, Λέικ, Νούνιες, Λόνγκο, Σίντκλεϊ, Σιμόν, Αμαράλ, Κοντονίκος (ΛΑΜΙΑ), Αλεξανδρόπουλος, Τσικίνιο, Καρβάλιο, Ντόη, Μπιελ, Καμαρά, Ιμπόρα (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Γκαγέγκος, Αμπάντα, Μαρινάκης, Λάρσον, Αποστολάκης, Χιμένες (ΟΦΗ), Βιλένα, Μάγκνουσον, Μλαντένοβιτς (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Μπουζούκης, Μλάντεν, Μαλής, Οικονόμου, Μπαλντασάρα, Χουάνπι, Ταμπίτζε (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), Κετζιόρα, Μεϊτέ, Κουλιεράκης, Μιχαηλίδης, Τσιγγάρας, Βιεϊρίνια (ΠΑΟΚ), Στάικος, Τομάς, Μπέργκστρομ, Αυλωνίτης (ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ), Γκάρο, Τσαούσης, Μπάλαν, Κιάκος, Λεό Μπατίστ, Σομποτσίνσκι, Ριένστρα, Μπεγκάλα (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ)

ΑΥΤΟΓΚΟΛ: Μπράμπετς 2 (ΑΡΗΣ), Τζουκάνοβιτς 2, Καστάνιο, Γκρόζντανιτς (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Ασεβέδο (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Καλογερόπουλος (ΒΟΛΟΣ), Τσάπαν, Σναϊντερλάν (ΚΗΦΙΣΙΑ), Παπαδόπουλος, Κορνέζος, Βασιλαντωνόπουλος (ΛΑΜΙΑ), Κίνι (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Λαμπρόπουλος, Βούρος, Καρώ (ΟΦΗ), Αράο (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Τορεχόν, Οικονόμου (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), Πεταυράκης, Δεληγιαννίδης (ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ), Ριένστρα (ΠΑΣ Γιάννινα)

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.