Παραιτήσεις από τη φρεγάτα «Ύδρα»: Όταν η πολεμική αποζημίωση είναι 80 ευρώ την ημέρα

0
Ανασφάλεια, αμοιβές και αναξιοκρατία δημιουργούν ένα νοσηρό κλίμα στους κόλπους του Πολεμικού Ναυτικού.

Η γάγγραινα των παραιτήσεων μονίμων στελεχών στις Ένοπλες Δυνάμεις που τα τελευταία χρόνια κατατρώει τα σωθικά του στρατεύματος, προβάλλει τώρα περισσότερο απειλητική από ποτέ, καθώς επεκτάθηκε σε Μονάδα κρούσης πρώτης γραμμής του Πολεμικού Ναυτικού όπως είναι η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» που ετοιμάζεται να αποσταλεί στην Ερυθρά Θάλασσα.

Δεν θα σταθούμε στον αριθμό των παραιτήσεων, εάν δηλαδή είναι 17 όπως καταγγέλουν οι συνδικαλιστές ή λιγότεροι όπως υποστηρίζει το ΓΕΝ.

Οι παραιτήσεις στελεχών που υπηρετούν στην φρεγάτα «ΥΔΡΑ» υποδηλώνουν το νοσηρό κλίμα που επικρατεί τελευταία στο ΠΝ και δημιουργείται από ανασφάλεια ως προς τις συνθήκες εργασίας (κατάσταση Μονάδων), τις αμοιβές (ημερήσια αποζημίωση μόλις 80 ευρώ σε πολεμική αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα) και αναξιοκρατία στην εξέλιξη τους…

Η ηγεσία, καιρό τώρα κωφεύει. Όπως αποκαλύπτει ο ναύαρχος Αποστολάκης:

«Από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2023 έχουμε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, στην οποία δεν λάβαμε ικανοποιητική απάντηση. Καθώς όμως, ο αριθμός των παραιτηθέντων στελεχών ολοένα και αυξανόταν επανήλθαμε επί του θέματος με νέα ερώτηση στα τέλη Νοεμβρίου 2023 για την οποία όμως δεν έχουμε λάβει ακόμα απάντηση».

Ειδικότερα για τις παραιτήσεις στην φρεγάτα «ΥΔΡΑ» ο Ευ. Αποστολάκης επισημαίνει με νόημα: «Από την πρώτη στιγμή τονίσαμε ότι η συμμετοχή της Φ/Γ «ΥΔΡΑ» στην αποστολή στην Ερυθρά θάλασσα ενέχει αυξημένο ρίσκο λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή επιχειρήσεων.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι το ζήτημα των παραιτήσεων είναι ιδιαίτερα σοβαρό και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης από το ΥΠ.ΕΘ.Α., ούτως ώστε να σταματήσει η διαρροή στελεχών.

Η Κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει με σοβαρότητα τη συμμετοχή της χώρας με αποστολή πολεμικού πλοίου στη συγκεκριμένη περιοχή και δεν πρέπει να εμπλέκει η χώρα και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές που δεν βρίσκονται υπό την αιγίδα διεθνών οργανισμών».

Και τα λέει αυτά ένας άνθρωπος που ξέρει το Πολεμικό Ναυτικό καλύτερα από το σπίτι του.

πηγή: https://www.ieidiseis.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.