Super League: Έριξε «βόμβα» η Λαμία 1-0 τον Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 4-0, ΠΑΟ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

0

Με σούπερ έκπληξη ξεκίνησε ποδοσφαιρικά το 2024

Τη «βόμβα» στην έναρξη του 2024 έριξε η Λαμία, η οποία επικράτησε 1-0 του Ολυμπιακού χάρις σε τέρμα του Σλίβκα, ενώ ο Φορτούνης αστόχησε σε πέναλτι για τους «ερυθρόλευκους», για την 16η αγωνιστική στην Super League

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε ολέθρια εμφάνιση παρά το ντεμπούτο Ναβάρο και είχε ήρωα τον γκολκίπερ Πασχαλάκη ο οποίος τον έσωσε από χειρότερες καταστάσεις και από πιο βαριά ήττα.

Τα γκολ των Ντεσπόντοφ, Μπάμπα, Μάρκος Αντόνιο και Τόμας, διαμόρφωσαν το άνετο 4-0 του πρωτοπόρου ΠΑΟΚ επί του ΟΦΗ – Δύο πέναλτι των γηπεδούχων σταμάτησε ο Μπάουμαν, είχε και δοκάρι ο «δικέφαλος».

Πρώτο ματς με τον Φατίχ Τερίμ στον πάγκο του Παναθηναϊκού και οι «πράσινοι» με πιεστικό πρώτο μέρος επικράτησαν 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο – Παρθενικό γκολ του Βιλένα, ο Ιωαννίδης άνοιξε το σκορ.

Η ΑΕΚ εμφανίστηκε σοβαρή στο πρώτο παιχνίδι της το 2024 κι επικράτησε 3-0 του Βόλου,, έχοντας πρωταγωνιστές τους Λιβάι Γκαρσία και Τσίτσαν Στάνκοβιτς.

Ο επιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο βρήκε δίχτυα (δύο φορές μάλιστα) για πέμπτο σερί ματς, ενώ ο Αυστριακός τερματοφύλακας με σπουδαίες επεμβάσεις κράτησε το «μηδέν», όταν τα πάντα ήταν ακόμα «ρευστά».

Η ΑΕΚ συνέχισε να παίζει σε υψηλό τέμπο, ο Βόλος, όπως συνηθίζει, δεν «κλείστηκε» κι οι γηπεδούχοι βρήκαν ξανά δίχτυα. Ο Σιμάνσκι έβγαλε κάθετη στην πλάτη της άμυνας κι Άμραμπατ σκόραρε στο 73’, ήτοι εννιά λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Αστέρας Τρίπολης βρέθηκε να χάνει με δύο γκολ πριν το πρώτο τέταρτο και κατάφερε να νικήσει 3-2 τον Άρη κρατώντας ζωντανό το ενδιαφέρον για την 5η θέση!

Η αναμέτρηση άρχισε με το σουτ του Μουνάφο που πέρασε άουτ ως πρώτη απειλή. Μετά απ’ αυτή τη φάση όμως, ήρθε η… ψυχρολουσία για τους γηπεδούχους. Ο Άρης στο 7ο λεπτό κέρδισε πέναλτι για μαρκάρισμα πάνω στον Σαμόρα. Ένα λεπτό μετά ο Μορόν ανέλαβε την εκτέλεση κι έδωσε νωρίς-νωρίς προβάδισμα στους Θεσσαλονικείς 0-1!

Πριν προλάβει να συνέλθει ο Αστέρας και πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο του ματς (14’), ο Άρης μεγάλωσε το προβάδισμά του. Ο Σαμόρα έκανε το γύρισμα και στο ύψος του πέναλτι ο Σουλεϊμάνοφ τελείωσε σωστά τη φάση για το 0-2!

Οι Τριπολιτσιώτες δεν το έβαλαν κάτω και κατάφεραν να μειώσουν πριν το ημίχρονο. Κερδίζοντας κι αυτοί πέναλτι στο ματς, με τον Καλτσά να είναι ο παίκτης που παίρνει την παράβαση. Ο Μιριτέλο στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων ανέβαλε την εκτέλεση μειώνοντας σε 1-2 και δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς.

Στο δεύτερο μέρος ο Αστέρας έδειξε να έχει πάρει ψυχολογία απ’ τη μείωση του σκορ. Χωρίς να αργήσει λοιπόν, βρήκε το γκολ της ισοφάρισης. Ο Μιριτέλο στο 50’ με κεφαλιά έκανε το 2-2. Αρχικά υποδείχθηκε οφσάιντ και μετά από εξέταση της φάσης το τέρμα μέτρησε κανονικά αλλάζοντας τα δεδομένα του ματς.

Η αντεπίθεση του Αστέρα έφερε την ανατροπή στο 61’. Ο Ζουγλής έκλεψε απ’ τον Οντουμπάτζο, βρήκε τον Μουνάφο κι αυτός στην κενή εστία έκανε το 3-2. Κι αυτή η φάση εξετάστηκε για ενδεχόμενο επιθετικού φάουλ, με το τέρμα να μετρά κανονικά!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.