Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η Ελλάδα ζήτησε άδεια από την χώρα τους για την τοποθέτηση καλωδίων

0

Για μεγάλη ιστορική νίκη της Τουρκίας κάνει λόγο η τουρκική Hurriyet, με φόντο την ένταση που δημιουργήθηκε έξω από την Κάσο το προηγούμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τους Τούρκους, ενώ οι εντάσεις κλιμακώνονταν στην περιοχή, η Ελλάδα έκανε ένα βήμα για να μειώσει τις εντάσεις.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ιστοσελίδα geostratigika.gr, «οι ελληνικές αρχές ζήτησαν άδεια από την Άγκυρα για τις δραστηριότητες του πλοίου τοποθέτησης καλωδίων. Αυτό το αίτημα ιστορικής άδειας ερμηνεύτηκε ως αποδοχή από την Ελλάδα των περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας που καθορίστηκαν σύμφωνα με τη συμφωνία που έκανε η Τουρκία με τη Λιβύη το 2019. Αυτό το βήμα της Αθήνας, που σεβάστηκε τις τουρκικές θαλάσσιες δικαιοδοσίες, απέτρεψε την κλιμάκωση της κρίσης μεταξύ των δύο χωρών», τονίζεται στο τουρκικό δημοσιεύμα που τιτλοφορείται ως «Ιστορική άδεια από την Άγκυρα στην Αθήνα στην κρίση στο Αιγαίο».

Δέχτηκε η Αθήνα του Τουρκολιβυκο Σύμφωνο; Οι ελληνικές αρχές ζήτησαν άδεια από την Άγκυρα για τις δραστηριότητες του πλοίου τοποθέτησης καλωδίων λένε οι Τούρκοι

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και οφείλει η Κυβέρνηση να βγει και να διαψεύσει αυτές τις πληροφορίες των Τούρκων. Η σιωπή θα είναι ύποπτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.