Υψηλή δραστηριότητα πολεμικών αεροσκαφών των ΗΠΑ και της Βρετανίας στην περιοχή του Περσικού Κόλπου.

0

Αναφορές ότι οι αμερικανικές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού λόγω εκκρεμών αεροπορικών επιχειρήσεων μάχης εντός και κοντά στο Ιράν!! Οι στόχοι μπορεί να περιλαμβάνουν ιρανικά ναυτικά πλοία, πυρηνικές εγκαταστάσεις, βαλλιστικούς πυραύλους και παραγωγή drone. Στο στόχαστρο μπορεί να γίνει και το αρχηγείο της Ιρανικής Επανάστασης!

Το IRGC έχει τεθεί σε ανώτατη ετοιμότητα μάχης για δεύτερη νύχτα και συγκεκριμένα οι δυνάμεις αεράμυνας έχουν τεθεί σε μέγιστη ετοιμότητα μάχης!

IRGC = Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης είναι ο στρατός και η ηγεσία τους.

Το Ιράν έχει πει στις ΗΠΑ μέσω ενδιάμεσων ότι εάν χτυπήσει απευθείας το ιρανικό έδαφος, η ίδια η Τεχεράνη θα αντεπιτεθεί στις αμερικανικές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή, οδηγώντας τις δύο πλευρές σε άμεση σύγκρουση.

Το ΗΒ θα στείλει το αεροπλανοφόρο HMS Queen Elizabeth ή HMS Prince of Wales στην Ερυθρά Θάλασσα για να αντικαταστήσει το αεροπλανοφόρο USS Dwight D Eisenhower του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ μετά την επιστροφή στις ΗΠΑ.

Η Υεμένη απάντησε: “Όλα τα αμερικανικά και βρετανικά πολεμικά πλοία στην Ερυθρά και Αραβική Θάλασσα που συμμετέχουν στην επίθεση κατά της χώρας μας είναι στόχοι των δυνάμεών μας – εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης”.

Ο Μπάιντεν αποφάσισε να απαντήσει στην επίθεση που σκότωσε Αμερικανούς στρατιώτες στην Ιορδανία, το Ιράν λέει ότι η στόχευση της επικράτειάς του θα ήταν «κόκκινη γραμμή».

Αμερικανικό αντιτορπιλικό κατέρριψε πύραυλο που εκτοξεύτηκε από μαχητές Χούτι που υποστηρίζονται από το Ιράν προς την Ερυθρά Θάλασσα.

Το Ιράν προειδοποιεί ότι οποιαδήποτε επίθεση στα εδάφη, τα συμφέροντα και τους υπηκόους του θα αντιμετωπίσει αποφασιστική και ισχυρή απάντηση.

«Το Ιράν θα απαντήσει στις απειλές που διατυπώνονται εναντίον του από Αμερικανούς αξιωματούχους», δήλωσε ο διοικητής του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC), Χοσεΐν Σαλαμί.

“Ακούσαμε απειλές από ανώτερους Αμερικανούς αξιωματούχους. Σας διαβεβαιώνουμε ότι τέτοιες απειλές δεν θα μείνουν αναπάντητες”, ανέφερε το πρακτορείο EFE την Τετάρτη.

Ο Σαλαμί διαβεβαίωσε επίσης ότι το Ιράν δεν επιδιώκει πόλεμο με τις Ηνωμένες Πολιτείες, «αλλά είναι έτοιμο να αμυνθεί εάν χρειαστεί». “Από τη μια δεν πολεμάμε για πόλεμο και από την άλλη δεν τον φοβόμαστε. Θα είμαστε έτοιμοι να αμυνθούμε”, είπε.

Ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν, Ιμάμ Χαμενεΐ, δημοσίευσε ένα μήνυμα βίντεο στην Πλατφόρμα Χ.

«Ο Σαντάμ καταστράφηκε ολοσχερώς και η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν συνεχίζει να ευημερεί.

Οι εχθροί μας στην Αμερική, την Ευρώπη και τη Δύση θα φτάσουν επίσης στον πάτο, ενώ η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν θα συνεχίσει να στέκεται, αν θέλει ο Θεός!».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.