Καράογλου (βουλευτής ΝΔ): Θα καταψηφίσω το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

0

Ο βουλευτής ΝΔ Β’ Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Καράογλου δήλωσε ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ακόμα κι αν δεν το έχει δει.

Φαίνεται να μεγαλώνει η λίστα των «γαλάζιων» βουλευτών οι οποίοι τάσσονται ανοιχτά κατά του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια και δηλώνουν πως θα το καταψηφίσουν, απορρίπτοντας την επιλογή της…αποχής!

Νέα προσθήκη, ο βουλευτής ΝΔ Β’ Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος δήλωσε ότι θα το καταψηφίσει, ακόμα κι αν δεν έχει δει το σχέδιο νόμου.

«Θα καταψηφίσω το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια», ξεκαθάρισε ο κ. Καράογλου σε συνέντευξή του, στη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, σημειώνοντας πως οι αρχές, οι αξίες, τα ιδανικά και η ιδεολογία του δεν «του επιτρέπουν» να το κάνει.

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε μια παραδοσιακή οικογένεια όπου είχα πατέρα και μητέρα, για λίγα χρόνια γιατί δεν τη χάρηκα γιατί έφυγε νωρίς, την αδελφή μου, παππού και γιαγιά. Δεν χρησιμοποιώ τον όρο «φυσιολογική» για να μη φανεί ότι οι άλλοι είναι κάτι διαφορετικό. Έτσι έχω μάθει, έτσι έμαθαν τα παιδιά μου κι έτσι θέλω να συνεχίσω. Είναι κάτι που υπερβαίνει τη δική μου νοοτροπία» είπε, διευκρινίζοντας ωστόσο πως χαίρεται που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει τη δυνατότητα να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Σχετικά με το νομοσχέδιο ο κ. Καράογλου υποστήριξε ότι το «κλίμα» στα χωριά «είναι πολύ βαρύ». «Στη ΝΔ έχουμε πετύχει να έχουμε δημοκρατία και διάλογο. Βέβαια υπερισχύει η άποψη της πλειοψηφίας και των θεσμικών οργάνων. Αυτό το νομοσχέδιο είναι πολύ προωθημένο για την ελληνική κοινωνία. Και στα άλλα κόμματα υπάρχουν αντίθετοι. Το κλίμα στα χωριά είναι πολύ βαρύ. Φορτισμένο. Στην περιφέρεια του νομού Θεσσαλονίκης η συντριπτική πλειοψηφία είναι αντίθετη και με τον γάμο των ομόφυλων αλλά κυρίως με το θέμα της υιοθεσίας-τεκνοθεσίας.

Σημαντικό που ο πρωθυπουργός απέκλεισε το θέμα της παρένθετης μητέρας γιατί διαφορετικά θα είχαμε μια γυναίκα που θα ήταν εκκολαπτική μηχανή. Ωστόσο για μένα το πρόβλημα είναι ηθικών αρχών. Θεωρώ ότι θα μπορούσε στα πλαίσια του νόμου που ήδη υπάρχει και είναι το σύμφωνο συμβίωσης να υπάρξει μία τροπολογία που να ρυθμίζει το ζήτημα για τα ελάχιστα ζευγάρια που έχουν παιδί»

Ο κ. Καράογλου εκτίμησε ακόμη ότι θα υπάρξει πολιτικό κόστος για τη ΝΔ καθώς το νομοσχέδιο θα έρθει προς ψήφιση τέλη Φεβρουαρίου «άρα 3 με 4 μήνες πριν τις Ευρωεκλογές». Κατά τον ίδιο το θέμα «δεν έπρεπε να ανοίξει. Αποδεικνύει ότι ο πρωθυπουργός δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος και προωθεί ό,τι θεωρεί σωστό».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.